Η Εισαγγελέας αναφέρεται σε συγκεκριμένα δημοσιεύματα σε ηλεκτρονικά ΜΜΕ, καθώς και σχετική ανάρτηση υτου υπουργού Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη, που επικαλούμενα πληροφορίες υποστήριζαν ότι εκδόθηκε απορριπτικό βούλευμα από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών για την αίτηση της. Στο έγγραφο της η κ. Τουλουπάκη τονίζει ότι έχει λάβει υπηρεσιακή βεβαίωση στην οποία αναφέρεται πως έως σήμερα 31 Ιουλίου δεν έχει πραγματοποιηθεί διάσκεψη του Συμβουλίου που θα κρίνει την αίτηση της και συνακόλουθα σαφώς δεν έχει υπάρξει έκδοση βουλεύματος.

Tην Πέμπτη, πλήθος φιλοκυβερνητικών ΜΜΕ αναπαρήγαγαν τη σχετική «είδηση», ενώ το Δικαστικό Συμβούλιο πρόκειται να συνεδριάσει σήμερα. Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες του «Documento» συγκεκριμένοι πολιτικοί κύκλοι προορίζουν τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ευάγγελο Ιωαννίδη ως αντικαταστάτη της κ.Τουλουπάκη. Ο κ.Ιωαννίδης είνια αυτός πουάσκησε δίωξη κατά της Τουλουπάκη, λαμβάνοντας υπόψιν την παραγγελία του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευάγγελου Ζαχαρή που ερεύνησε με τον κ. Λάμπρο Σοφουλάκη χειρισμούς της στην υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας Novartis. Πρόκειται για τα δύο εντελώς αντίθετα και ισοδύναμα δικαστικά προίσματα, από την ίδια έρευνα.

Σημειώνεται ότι ο Σοφουλάκης, ζήτησε στο πόρισμα του την αρχειοθέτηση σε σχέση με την Τουλουπάκη, στο πλαίσιο έρευνας τυχόν ποινικών ευθυνών για τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ι. Αγγελή και τέως επόπτη της κυρίας Τουλουπάκη, την τέως επικεφαλής της εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Ράικου, οι οποίοι είχαν εξεταστεί τόσο κατά τη διάρκεια της προκαταρκτικής ενώπιον του Αρείου Πάγου και ενώπιον της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής για την «υπόθεση Παπαγγελόπουλου», όπως επίσης και τους κατηγορούμενους στην υπόθεση της Novartis Νίκο Μανιαδάκη και Κων. Φρουζή καθώς και τον μάρτυρα Ν. Μιανία.

Η εισαγγελέας χαρακτηρίζει ως “πολύ σοβαρό” το όλο θέμα και ζητά την πλήρη διερεύνηση επισημαίνοντας ότι “και στις ανθρώπινες αντοχές υπάρχουν όρια”.

Υπενθυμίζεται πως η Εισαγγελέας ζητά την ακύρωση της δίωξης της για ένα κακούργημα και ένα πλημμέλημα που ασκήθηκε σε βάρος της.

Σκεπτικό της αιτούσας είναι ότι προηγήθηκε η παραγγελία του κ. Σοφουλάκη για την αρχειοθέτηση της υπόθεσης και έτσι για την άσκηση δίωξης της έγινε ανάσυρση της δικογραφίας με παράνομο τρόπο εφόσον δεν προέκυψαν νεώτερα στοιχεία όπως απαιτεί ο νόμος.

Η αρμόδια Εισαγγελέας που κλήθηκε να υποβάλει πρόταση προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών έχει ζητήσει την απόρριψη της αίτησης Τουλουπάκη κρίνοντας πως δεν γεννάται κανένα ζήτημα χρονικής προτεραιότητας του κάθε πορίσματος, επειδή ήταν αυτόνομοι και ισότιμοι οι δύο αρεοπαγίτες στην έρευνα τους και επομένως με δικαίωμα αυτοτελούς κρίσης ο καθένας.