Διάταξη που «διευθετεί» την υπόθεση του Καρτέλ Εργολάβων έφερε η κυβέρνηση

Την ώρα που η Επιτροπή Ανταγωνισμού κατηγορεί τους εργολάβους για καρτέλ και ετοιμάζεται να επιβάλει πρόστιμα, η κυβέρνηση φέρνει στο νομοσχέδιο που κατατέθηκε, διάταξη η οποία προβλέπει "διαδικασία διευθέτησης των διαφορών" και εξάλειψη των ποινικά κολάσιμων πράξεων
Alexandros Michailidis / SOOC
|
Στα άρθρα 105 και στο 106 του νομοσχεδίου που κατατέθηκε στη Βουλή τα μεσάνυχτα της Τετάρτης (18 Μαίου 2016), η κυβέρνηση φέρνει διάταξη για την διαδικασία διευθέτησης διαφορών ενώπιον της Επιτροπής Ανταγωνισμού!
 
Προβλέπεται επίσης η μείωση του προστίμου, η δυνατότητα τμηματικής καταβολής του και η εξάλειψη των ποινικά κολάσιμων πράξεων.
 
Η διάταξη αυτή μόνο τυχαία δεν θεωρείται από παράγοντες της αγοράς, αφού κατατίθεται την ώρα που η Επιτροπή Ανταγωνισμού ετοιμάζεται να επιβάλει πρόστιμα και να απαγγείλει κατηγορίες για καρτέλ σε εργολαβικές εταιρείες.
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν πρόκειται για τη σύσταση οποιουδήποτε καρτέλ, αλλά για εταιρείες που κέρδιζαν εις βάρος του ελληνικού δημόσιου συμφέροντος, αφού εκτελούσαν δημόσια έργα.
 
 

Σε χρειαζόμαστε

Το ThePressProject είναι το μοναδικό μέσο ανεξάρτητης, ερευνητικής και αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας που στηρίζεται αποκλειστικά στις μικρο-δωρεές των επισκεπτών του. Πιστεύουμε ότι η πληροφορία πρέπει να είναι διαθέσιμη σε όλους και για αυτό δεν κλειδώνουμε κανένα κομμάτι της ύλης αλλά για να παραχθεί το πρωτογενές υλικό που θα βρείτε εδώ χρειαζόμαστε την υποστήριξή σου. Αν δεν πληρώσουμε εμείς για την ενημέρωσή μας, θα την πληρώσει κάποιος άλλος (και αν δεν είσαι ο Μαρινάκης μάλλον δεν έχεις τα ίδια συμφέροντα). Μάθε πώς
- Κάνε κλικ για να σχολιάσεις