Σε σχετικό ενημερωτικό σημείωμα, το κόμμα της αντιπολίτευσης, αναφέρει ότι ο Αυγενάκης «λαμβάνοντας υπόψη το καταστατικό, τις ιδεολογικές αρχές και θέσεις του κόμματος και την υπ' αριθ. 26124/15-09-2017 απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, αποφάσισε την διαγραφή του κ. Πολυμερόπουλου Βασίλη του Κωνσταντίνου από μέλος του κόμματος, καθώς και την απώλεια των δικαιωμάτων και αξιωμάτων που απορρέουν από αυτήν».
 
Ο συνδικαλιστής της ΔΑΚΕ και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ – ΟΤΑ. κρίθηκε ένοχος, για «χρήση υφ’ αρπαγής ψευδούς βεβαίωσης» από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών, καθώς κατέθεσε το 2006 στο Δήμο Αθηναίων πιστοποιητικό παρακολούθησης μαθημάτων Μεταπτυχιακού κύκλου σπουδών και όχι Μεταπτυχιακό Τίτλο Σπουδών επιπέδου Μaster.
 
Στο πόρισμα του το ΣΕΕΔΔ επικαλούνταν έγγραφη βεβαίωση της Παντείου Πανεπιστημίου προς τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων το 2014 η οποία ανέφερε πως «ο συγκεκριμένος τίτλος είναι έγκυρος αλλά δεν επέχει ισότιμη θέση Μεταπτυχιακού Διπλώματος», ενώ σημειώνεται πως ο ίδιος με το «πτυχίο» είχε μισθολογικά οφέλη για μια δεκαετία.