Όπως έχει γίνει γνωστό, η σύνοσος θα εστιάσει στη συνεργασία του ΝΑΤΟ με την ΕΕ και ιδίως στο θέμα της υλοποίησης των προβλέψεων της Κοινής Δήλωσης των σχέσεων ΝΑΤΟ-ΕΕ, που υπογράφηκε στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Βαρσοβία τον περασμένο Ιούλιο. Αφορά κρίσιμα θέματα, όπως οι τομείς στους οποίους θα προωθηθεί η συνεργασία μεταξύ των δυο οργανισμών, ιδιαίτερα στη Μεσόγειο, καθώς και η συνεργασία στον τομέα της άμυνας του κυβερνοχώρου, η διοργάνωση παράλληλων και συντονισμένων ασκήσεων και η οικοδόμηση δυνατοτήτων τρίτων κρατών-εταίρων των δύο Οργανισμών στους τομείς της άμυνας και της ασφάλειας.
 
Στη σχετική συνεδρίαση του Βορειοατλαντικού Συμβουλίου θα συμμετάσχουν οι υπουργοί Εξωτερικών Φινλανδίας και Σουηδίας, καθώς και η Ύπατη Εκπρόσωπος της ΕΕ Φεντερίκα Μογκερίνι.
 
Ακόμη, τα μέλη του Βορειοατλαντικού Συμβουλίου θα ασχοληθούν με την Προβολή Σταθερότητας (Projecting Stability) και την ενίσχυση της ασφάλειας στη περιοχή της Νοτίου Μεσογείου και των Δυτικών Βαλκανίων.
 
Την Τετάρτη, οι εργασίες της συνόδου θα ξεκινήσουν με συνεδρίαση της Επιτροπής ΝΑΤΟ-Ουκρανίας, όπου κύρια σημεία συζήτησης θα αποτελέσουν η κατάσταση ασφαλείας στην Ουκρανία και η εφαρμογή των Συμφωνιών Μινσκ, ενώ στη συνέχεια οι υπουργοί Εξωτερικών θα συζητήσουν την πολιτική κατάσταση στο Αφγανιστάν με τη συμμετοχή του ειδικού εκπροσώπου του γγ των Ηνωμένων Εθνών για το Αφγανιστάν καθώς και της Μογκερίνι.