Σύμφωνα με την ανακοίνωση των εργαζόμενων, «κάποιοι από τους πρώην συναδέλφους, 19 στον αριθμό από συνολικά 70, που ήταν «θιγμένοι» από την πλειστηρίαση μηχανημάτων αφέθηκαν να παρασυρθούν. Διεκδικώντας τον ρόλο του εφιάλτη ακούγοντας τους βαλτούς, εργοδηγούς, προϊστάμενους μα και ρουφιάνους που κινούνταν ανάμεσα μας, μπήκαν στην διαδικασία να ανακόψουν την προσπάθεια του σωματείου των εργαζομένων για επαναλειτουργία του εργοστάσιου. (Στην προσπάθεια αυτή συμπεριλαμβάνεται και μια απόφαση να μπορέσει να κατασχέσει το σωματείο τα μηχανήματα της πρώην ΒΙΟ.ΜΕ. για συλλογική χρήση).
 
»Και ενώ είχαμε κάθε δικαίωμα κάποιοι συνάδελφοι αποφάσισαν να μας σταματήσουν. Εμείς σαν σωματείο εργαζομένων αποφασίσαμε να προχωρήσουμε στην πράξη αυτή, αλλά να μην συμμετέχουμε (και ενώ είχαμε κάθε δικαίωμα) στην διεκδίκηση των χρημάτων που θα προέκυπταν από την πλειστηρίαση αυτή, για να μπορούν να τα διεκδικήσουν οι υπόλοιποι εργαζόμενοι. Παρ όλα αυτά “συνάδελφοι” που κινούνται με γνώμονα το συμφέρον του αφεντικού (που μας κατέστρεψε και δεν συμμετείχαν σε καμία κίνηση εναντίον του) να πάρουν, πρόσκαιρα ένα μέρος αφελών συναδέλφων μαζί τους, και να κτίσουν μια λύκο/συμμαχία για την παρεμπόδιση της λειτουργίας», αναφέρεται.
«Αναγνωρίστηκαν από τα πρόβατα και τους έκαναν πέρα , με σκοπό να επέλθει αυτή η νίκη και να έχουμε καταφέρει να είμαστε ακόμα πιο κοντά στην ολική λειτουργία του εργοστάσιου», προσθέτουν.
 
Υπενθυμίζεται ότι λίγους μήνες πριν η ΒΙΟΜΕ είχε χαρακτηριστεί ως ένα από τα σπουδαιότερα κοινωνικά πειράματα της Ευρώπης σε σχετικό ρεπορτάζ της Guardian. Μάλιστα, στο άρθρο της βρετανικής εφημερίδας επισημαινόταν ότι η ΒΙΟΜΕ μπορεί να αποτελέσει «ένα μάθημα από την Ελλάδα στη Βρετανία του Brexit, τόσο στο πώς δουλεύουμε όσο και στο πως ασκούμε πολιτική».