Συνεχίστηκαν σήμερα οι συνεδριάσεις στη δίκη της Χρυσής Αυγής, με αντικείμενο την δολοφονική επίθεση στους Αιγύπτιους ψαράδες το 2012, ο κατηγορούμενος Κ. Παπαδόπουλος υποστήριξε, όπως και οι συγκατηγορούμενοι του που απολογήθηκαν τη Δευτέρα, ότι δεν είχε σχέση με το ναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής, λέγοντας πως του είχαν τάξει πως θα πληρωθεί για να πάει σε συγκέντρωση, αν και στη συνέχεια δεν του έδωσαν τα χρήματα.

Με τη χρυσαυγίτικη τακτική «δεν ξέρω, δεν θυμάμαι» οι απολογίες για τις επιθέσεις στους Αιγύπτιους ψαράδες

Ερωτηθείς για το αν γνώριζε τα θύματα, δήλωσε πως δεν τους είχε γνωρίσει προσωπικά «Δεν τους είχα συναντήσει στην ιχθυόσκαλα. Είχαν μαγαζί, πρέπει να το ήξερα. Δεν είχα ποτέ κάποια διαφορά με αυτούς. Τους  έβλεπα στην ιχθυόσκαλα, αλλά επειδή με είχαν κατηγορήσει, αν τους πλησίαζα, μπορεί να έλεγαν και ότι τους απείλησα».

Η πρόεδρος ρώτησε τον κατηγορούμενο σχετικά με τις μπλούζες που έφεραν διακριτικά της Χρυσής Αυγής, όπως είχε δηλώσει ο ίδιος σε κατάθεση του. Ο Παπαδόπουλος ισχυρίστηκε πως «αναγκάστηκε» να μιλήσει, δεχόμενος πιέσεις από τις ανακρίτριες που «δεν δεχόντουσαν» τις απαντήσεις του.

«Στη 2η απολογία μου στην κ. Κλάππα είχα πεί ότι ο Πανταζής φόραγε μπλούζα της ΧΑ. Αυτό έγινε επειδή μου ασκούσαν πίεση οι ανακρίτριες. Τους έλεγα ότι δεν ήξερα. Επέμεναν ότι δεν γίνεται να μην ξέρω. Να ξέρει ο συνοδηγός μου και όχι και εγώ. Αναγκάστηκα να πω και εγώ, για να με αφήσουν. Μου έδειχναν άλλες καταθέσεις και έλεγαν να τί είπαν οι άλλοι. Δεν δεχόντουσαν την απάντησή μου. Έτσι είπα ότι δεν είμαι σίγουρος για τον Πανταζή και ότι δεν ξέρω για τον Μάρκο. Είχα πάει χωρίς δικηγόρο. Στην κ. Κλάππα. Τα είπα μόνος μου αυτά, είχα πάει με τη μητέρα μου». Ερωτηθείς από την πρόεδρο για συγκεκριμένα σημεία της κατάθεσης του, ανέφερε πως ήταν «πολύ αγχωμένος» και «δεν ήξερε».

Σημειώνεται ότι δεν σήμερα δεν κατέθεσε, όπως ήταν προγραμματισμένο, ο Αναστάσιος Πανταζής, ένα από τα ηγετικά στελέχη του Πυρήνα της Χρυσής Αυγής στο Πέραμα, λόγω της απουσίας του συνηγόρου του Γκαβέλα, ο οποίος ήταν εκτός πόλης και ζήτησε αναβολή μίας μέρας.