X
Πατήστε εδώ για να γίνετε συνδρομητής! Αν είστε ήδη Συνδεθείτε για να μη βλέπετε αυτό το μήνυμα
X

Συνδεθείτε μέσω TPP Community

Έχετε συνδεθεί επιτυχώς

Δίκη ΧΑ: Ο Δήμου καταγγέλλει ότι οι χρυσαυγίτες τον απειλούσαν για να πει ψέματα

Συνεχίστηκαν οι απολογίες των κατηγορουμένων στη δίκη της Χρυσής Αυγής για την υπόθεση της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, με τον Γιώργο Δήμου να δηλώνει ότι είχε δεχθεί απειλές κατά της ζωής του από τον συγκατηγορούμενό του Τσακανίκα, ο οποίος του είχε ζητήσει να πει πως προέτρεψε τον Ρουπακιά να σκοτώσει τον Π. Φύσσα. Υποστήριξε ότι δεν γνώριζε τίποτα για τα όσα έγιναν το βράδυ της δολοφονίας. Μετά τη δολοφονία συνομίλησε με τη γυναίκα του Πατέλη, που του είπε «ξέρουμε τι έχει κάνει ο Ρουπακιάς, μη λες πολλά από το τηλέφωνο».
|

Στην απολογία του, ο Γ. Δήμου ισχυρίστηκε, όπως και οι υπόλοιποι χρυσαυγίτες μέχρι τώρα, ότι δεν είχε καμία σχέση με τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, καθώς δεν ήταν μέρος του τάγματος εφόδου που έκανε την επίθεση τον Σεπτέμβριο του 2013.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της υπόθεσης, ο Γιώργος Δήμου είχε τηλεφωνήσει τα ξημερώματα της 18ης Σεπτεμβρίου 2013 στον Γιώργο Ρουπακιά, ο οποίος του είχε πει πως ήταν στο Τμήμα και να πάρει τον, κατά τη δικογραφία, πυρηνάρχη Γιώργο Πατέλη. Λίγη ώρα νωρίτερα, ο Δήμου είχε ανταποκριθεί στο κάλεσμα για τη συγκέντρωση της ομάδας χρυσαυγιτών στα γραφεία της Τοπικής.

Δήλωσε ότι μόλις έλαβε το επίμαχο μήνυμα, γύρω στις 11:00 τη νύχτα της 17ης Σεπτεμβρίου 2013, τηλεφώνησε στον Ρουπακιά για να δει τι αφορούσε η συγκέντρωση που ζητούσε η εντολή. Ο κατηγορούμενος υποστήριξε πως πήγε στα γραφεία της Τοπικής με τον νυν συγκατηγορούμενό του Γιώργο Σκάλκο με μηχανάκι. Εκεί είδε μαζεμένα 7-8 μηχανάκια με τους αναβάτες να φορούν κράνη. Όπως ισχυρίζεται ο Δήμου αναγνώρισε μόνο τον συγκατηγορούμενο του Ιωάννη-Βασίλειο Κομιανό, που δεν φορούσε κράνος: «Μου είπε «πάμε για μάχη, έχουν πιάσει κάτι δικούς μας στο Κερατσίνι και πάμε να τους απελευθερώσουμε» και ξεκίνησαν τα μηχανάκια και εξαφανίστηκαν», τόνισε ο Δήμου προκαλώντας την αντίδραση του Κομιανού, ο οποίος φώναξε «ψέματα, κ. πρόεδρε, ψέματα».

Ο Δήμου υποστηρίζει ότι δεν ακολούθησε τους υπόλοιπους χρυσαυγίτες και όταν έφτασε σπίτι του κάλεσε τον Ρουπακιά και στη συνέχεια τον Πατέλη. «Πήρα τον Ρουπακιά και μου είπε “Με έχουν πιάσει, με έχουν στο Τμήμα”. Τον ρώτησα αν θέλει κάτι και μου είπε να πάρω τον Πατέλη. Τηλεφώνησα στον Πατέλη και απάντησε η σύζυγός του, η οποία, όταν της είπα για τον Ρουπακιά μου απάντησε “Ξέρουμε τι έχει κάνει ο Ρουπακιάς, μη λες πολλά από το τηλέφωνο”».

Ισχυρίστηκε πως δέχθηκε απειλές από τον Τσακανίκα και και τη Χρυσή Αυγή προκειμένου να πει ότι ο ίδιος προέτρεψε τον Ρουπακιά να σκοτώσει τον Π. Φύσσα. Ο Τσακανίκας του είπε ότι «θα τα πεις γιατί αλλιώς θα παρακαλάς να μην έχεις γεννηθεί» και η Χρυσή Αυγή του εγγυήθηκε ότι θα του βρει δικηγόρους. Σημειώνεται ότι ο Δήμου έχει δηλώσει και στο παρελθόν ότι έχει δεχθεί απειλές κατά της ζωής του.

[Συνεχίζεται η απολογία του κατηγορούμενου Δήμου]Πρ: Με Πατέλη γιατί δεν επικοινωνήσατε;Δήμ: Δεν επικοινώνησα.Πρ:…

Gepostet von Golden Dawn Watch am Dienstag, 25. Juni 2019

Ο επίσης κατηγορούμενος χρυσαυγίτης, Ιωάννης- Βασίλειος Κομιανός, δήλωσε ότι θα κινηθεί νομικά εναντίον του Δήμου για τα όσα είπε κατέθεσε περί «μάχης» και στη συνέχεια. Υποστήριξε πως μέχρι και σήμερα δεν έχει μάθει «τι ακριβώς έγινε και γιατί» τη νύχτα της 17ης Σεπτεμβρίου 2013, υπογραμμίζοντας πως ο ίδιος εκείνο το βράδυ ήταν σπίτι του και έμαθε την επομένη «ότι μέλος της τοπικής μας, σκότωσε ένα παιδί» στο Κερατσίνι και είχε σοκαριστεί. Όπως ανέφερε, εκείνο το βράδυ έμαθε από τηλεφωνήματα που είχε με συγκατηγορουμένους του πως είχαν συλλάβει τον Ρουπακιά, αλλά δεν ήξερε για ποιον λόγο.

Ο Κομιανός ισχυρίστηκε ότι δεν γνώριζε τον Παύλο Φύσσα και ότι δεν έχει πάει ποτέ στην καφετέρια «Κοράλλι», ενώ είπε πολλές φορές πως σοκαρίστηκε από τη δολοφονία ενός νέου ανθρώπου, εκφράζοντας την ελπίδα «ο Ρουπακιάς να μας εξηγήσει τι έγινε εκείνο το βράδυ».

Σημειώνεται ότι πριν τον Δήμου, κατέθεσε ο κατηγορούμενος χρυσαυγίτης Καλαρίτης, που υποστήριξε ότι το βράδυ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα βρισκόταν στο σπίτι του, ενώ χαρακτήρισε «σατανική σύμπτωση» τις συνεχείς κλήσεις με τους συγκατηγορούμενους του Άγγο και  Καζαντζόγλου. Τα τουλάχιστον έξι τηλεφωνήματα με τον Άγγο, σύμφωνα με τον Καλαρίτη ήταν για το ποδόσφαιρο και τίποτε άλλο.


Σε χρειαζόμαστε

Το ThePressProject είναι το μοναδικό μέσο ανεξάρτητης, ερευνητικής και αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας που στηρίζεται αποκλειστικά στις μικρο-δωρεές των επισκεπτών του. Πιστεύουμε ότι η πληροφορία πρέπει να είναι διαθέσιμη σε όλους και για αυτό δεν κλειδώνουμε κανένα κομμάτι της ύλης αλλά για να παραχθεί το πρωτογενές υλικό που θα βρείτε εδώ χρειαζόμαστε την υποστήριξή σου. Αν δεν πληρώσουμε εμείς για την ενημέρωσή μας, θα την πληρώσει κάποιος άλλος (και αν δεν είσαι ο Μαρινάκης μάλλον δεν έχεις τα ίδια συμφέροντα). Μάθε πώς
- Κάνε κλικ για να σχολιάσεις