X
Πατήστε εδώ για να γίνετε συνδρομητής! Αν είστε ήδη Συνδεθείτε για να μη βλέπετε αυτό το μήνυμα
X

Συνδεθείτε μέσω TPP Community

Έχετε συνδεθεί επιτυχώς

Δίκη ΧΑ: Νέο κρούσμα «αμνησίας» από χρυσαυγίτη που δήλωσε ότι είχε καλές σχέσεις με τον Πουλικόγιαννη του ΠΑΜΕ

Με τις απολογίες των κατηγορούμενων για την δολοφονική επίθεση σε μέλη του ΠΑΜΕ» συνεχίστηκε η δίκη της Χρυσής Αυγής. Ο κατηγορούμενος Χατζηδάκης υποστήριξε πως δεν είχε καμία σχέση με την επίθεση. Έφτασε στο σημείο να πει ότι είχε καλές σχέσεις με τον Σωτήρη Πουλικόγιαννη του ΠΑΜΕ και βρέθηκε κατηγορούμενος επειδή προσπάθησε να ηρεμήσει τα πνεύματα, ενώ σε ερώτηση για τον λόγο που αμέσως μετά την επίθεση συνομίλησε με τον Λαγό, έπαθε «αμνησία», ακολουθώντας το παράδειγμα και των προηγούμενων κατηγορούμενων χρυσαυγιτών.
Δίκη ΧΑ: Νέο κρούσμα «αμνησίας» από χρυσαυγίτη που δήλωσε ότι είχε καλές σχέσεις με τον Πουλικόγιαννη του ΠΑΜΕ
Nikos Libertas / SOOC
|

Με την υπόθεση της δολοφονικής επίθεσης στο ΠΑΜΕ συνεχίστηκε η δίκη του ναζιστικού μορφώματος. Ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι είχε καλές σχέσεις με τον Σωτήρη Πουλικόγιάννη, που τραυματίστηκε σοβαρά από την επίθεση των χρυσαυγιτών, ενώ έφτασε στο σημείο να δηλώσει πως υπήρχε «εργατική αλληλεγγύη» ανάμεσα τους.  Σύμφωνα με πληροφορίες του News247.gr, ο Χατζηδάκης θέλησε να πείσει ότι υπήρχε καλή σχέση ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Η πρόεδρος Μαρία Λεπενιώτη του επισήμανε τις αντιφάσεις σε όσα έλεγε. «Αν είναι οι σχέσεις σας τόσο καλές, δεν μπορεί να εξηγηθεί η παρουσία σας στο σημείο. Εσείς μιλάτε για τον Πουλικόγιαννη και τους υπόλοιπους με τα καλύτερα λόγια. Αυτά που λέτε δεν συνηγορούν με το ότι ήσασταν στο δρόμο. Λέτε “φίλος”, λέτε “αγαστή συνεργασία”…».

Ο Χατζηδάκης ισχυρίστηκε σε αυτό το σημείο πως βρέθηκε κατηγορούμενος επειδή προσπάθησε να αποτρέψει τη σύγκρουση ανάμεσα στα μέλη του ΠΑΜΕ και τους χρυσαυγίτες.  «Αυτό πληρώνω. Επικράτησε η πολιτική τους βούληση. Βγήκα μπροστά γιατί φοβήθηκα μην δημιουργηθούν επεισόδια. Αυτή την πρωτοβουλία πήρα και αυτή με έμπλεξε. Αν είχα φύγει, θα είχα γλιτώσει».

Δήλωσε πως 15 άτομα της Χρυσής Αυγής Λ, που επρόκειτο να μαζέψουν τρικάκια, τυχαία συνάντησαν στη Λ. Δημοκρατίας με 15 άτομα του ΠΑΜΕ που έκαναν αφισοκόλληση. Σύμφωνα με τον κατηγορούμενο, «όταν συναντηθήκαμε, υπήρχε μία ενόχληση, ήταν και το νέο σωματείο στη Ζώνη που επρόκειτο να γίνει. Ζήτησα τον Πουλικόγιαννη για να μιλήσουμε, να τελειώσει η ένταση. Εκείνοι μας είδαν, έβαλαν κράνη και βγήκαν μπροστά. Πέντε λεπτά μιλήσαμε, μου είπε “στο είπα ότι θα βρεθούμε αντιμέτωποι και είσαι καλό παιδί”. Πώς ξεκίνησε δεν ξέρω».

Σε ερώτηση της προέδρου για το πώς τραυματίστηκαν τα μέλη του ΠΑΜΕ από τους χρυσαυγίτες, ο Χατζηδάκης, απάντησε ότι ο ίδιος δεν κρατούσε τίποτα και δεν μπορεί να γνωρίζει τι έγινε. «Έπεσαν πέτρες. Μπορεί να υπήρχαν και άλλα αντικείμενα αλλά δεν μπορώ να ξέρω. Εγώ δεν κρατούσα τίποτα. Δεν κρατούσαμε σημαίες, αλλά μπορεί και να υπήρχαν. Αν ήρθαν άτομα μετά, συμπληρωματικά, δεν μπορώ να ξέρω».

Ερωτηθείς για τον λόγο που είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γιάννη Λαγό, δήλωσε ότι δεν θυμάται αν κάλεσε ο ίδιος και υποστήριξε πως ο Λαγός τον ρώτησε απλά αν είναι καλά. «Μιλήσαμε για να δει αν είμαι καλά, γιατί είχα χτυπήσει. Είχαμε μιλήσει και στο παρελθόν για δουλειές στα γραφεία. Μου είπε αν πρέπει να πάω στο νοσοκομείο να προσέξω μην είναι εκεί οι άλλοι και συνεχιστεί ο τσακωμός, αλλά εγώ δεν ήθελα να πάω. Δεν ξέρω αν με πήρε εκείνος τηλέφωνο ή εγώ, ούτε πως έμαθε ότι χτύπησα», ανέφερε χαρακτηριστικά. Νωρίτερα απολογήθηκε ο κατηγορούμενος Καστρινός, ο οποίος υποστήριξε ότι δεν συμμετείχε στη συμπλοκή και πως ήταν περαστικός από το σημείο, για αυτό και τον αναγνώρισαν οι πολιτικοί ενάγοντες.


Σε χρειαζόμαστε

Το ThePressProject είναι το μοναδικό μέσο ανεξάρτητης, ερευνητικής και αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας που στηρίζεται αποκλειστικά στις μικρο-δωρεές των επισκεπτών του. Πιστεύουμε ότι η πληροφορία πρέπει να είναι διαθέσιμη σε όλους και για αυτό δεν κλειδώνουμε κανένα κομμάτι της ύλης αλλά για να παραχθεί το πρωτογενές υλικό που θα βρείτε εδώ χρειαζόμαστε την υποστήριξή σου. Αν δεν πληρώσουμε εμείς για την ενημέρωσή μας, θα την πληρώσει κάποιος άλλος (και αν δεν είσαι ο Μαρινάκης μάλλον δεν έχεις τα ίδια συμφέροντα). Μάθε πώς
- Κάνε κλικ για να σχολιάσεις