Απολογούμενος για τη δολοφονική επίθεση σε βάρος των Αιγύπτιων ψαράδων το 2012 στο Ικόνιο Περάματος, ο Αναστάσιος Πανταζής, που αποτέλεσε ηγετικό στέλεχος των χρυσαυγιτών στην Τομεακή Περάματος, υπέπεσε σε αντιφάσεις κατά τη διάρκεια της απολογίας του σχετικά με τις σχέσεις του με τη Χρυσή Αυγή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του News247.gr, ο Πανταζής υποστήριξε από την αρχή της απολογίας του πως ο ίδιος δεν είχε καμία σχέση με τη Χρυσή Αυγή μέχρι το Δεκέμβριο του 2012, οπότε και άνοιξαν τα γραφεία στο Πέραμα, αν και στις εκλογές που είχαν προηγηθεί, είχε ψηφίσει το συγκεκριμένο κόμμα.

Δίκη ΧΑ: «Άγχος» και άγνοια επικαλέστηκε κατηγορούμενος για την επίθεση στους Αιγύπτιους ψαράδες

Αρκετές φορές η πρόεδρος Μαρία Λεπενιώτη τόνισε στον κατηγορούμενο ότι πέφτει σε αντιφάσεις, σχολιάζοντας μάλιστα: «είναι κάπως παράδοξο μία να λέτε «δεν έχω σχέση» όταν υπάρχει κατηγορία και μετά από πέντε μήνες να γίνεστε μέλος σε επιτροπή της ΤΟ; Δεν είναι περίεργο να σας κατηγορούν ότι είστε μέλος της Χρυσής Αυγής (η επίθεση στους ψαράδες είχε σημειωθεί τον Ιούνιο του 2012) και μετά να γίνεστε; Μήπως εξαρχής ήταν αλλιώς τα πράγματα;».

Ο Πανταζής έφτασε στο σημείο να υποστηρίξει ότι οι αιγύπτιοι αλιεργάτες που έπεσαν θύματα της δολοφονικής επίθεσης των χρυσαυγιτών, είπαν ψέματα καθώς «τους τραβάνε σαν πανηγύρια. Οι άνθρωποι αυτοί ταλαιπωρούνται χωρίς να το ξέρουν, είναι υποκινούμενοι».

Σχετικά με τη δολοφονική επίθεση στα μέλη του ΠΑΜΕ το 2013 στο Πέραμα, ο Πανταζής δήλωσε πως ήταν παρών στην επίθεση, ωστόσο ακόμα η έδρα δεν έχει μπει σε αυτό το σκέλος. Ακολουθώντας το παράδειγμα των συγκατηγορούμενων του, ισχυρίστηκε ότι πιέστηκε από την ανακρίτρια Ιωάννα Κλάππα ώστε να πει πράγματα που δεν ήθελε, ενώ έδειξε τον Περική Μουλιανάκη ως πυρηνάρχη του Περάματος

«Εγώ θέλω να πω με τη σειρά μου, γιατί μάλλον στην και ανακρίτρια που είναι συνάδελφος σας και το σέβομαι, γιατί κατονομάζω τον πυρηνάρχη Περάματος Μουλιανάκη τον οποίο ουδέποτε κανείς κάλεσε, δεν ήμουν ποτέ πυρηνάρχης, ο πυρηνάρχης έλεγε πότε θα βγουν για φυλλάδια ή άλλη δράση, Περικλής Μουλιανάκης το όνομα του και έχω φέρει και φωτογραφία όπου ο ίδιος αναφέρεται σε ομιλία του “αυτούς τους λακέδες” κάτι έλεγε που κάνεις δεν ασχολήθηκε, μόνο με μένα να πουν ότι είμαι ο πυρηνάρχης, έκαναν λάθος».