Όπως αναφέρει το κάλεσμα του Αντιφασιστικού Μετώπου Ηλείας: 
 
«Οι λαϊκές ελευθερίες δεν μας χαρίστηκαν από κανένα, αλλά αντίθετα κατακτήθηκαν μέσα από σκληρούς αγώνες του λαού και των εργαζόμενων. 
 
Δίπλα στην κυβέρνηση που τις περιορίζει  και καταργεί τα εργατικά δικαιώματα και τις κοινωνικές κατακτήσεις, τα τάγματα εφόδου των νεοναζί συνδράμουν στο έργο αυτό, με τη τρομοκρατία. Δεκάδες επιθέσεις με συνέπειες βαρείς τραυματισμούς μεταναστών ή αντιφασιστών, μέχρι και φόνους όπως του Παύλου Φύσσα ή του νεαρού μετανάστη Σαχζάτ Λουκμάν.
 
Η αντιλαϊκή βία των ναζί στο όνομα του έθνους, συμπληρώνει τα κυβερνητικά μέτρα για την απαγόρευση των συλλογικών διαπραγματεύσεων, ή τις δικαστικές αποφάσεις του Άρειου Πάγου, όπως αυτή με τις καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών, που χαρακτηρίζουν την ανεργία την απόλυση των εργαζόμενων και τα μνημόνια «εθνικό συμφέρον».
 
Μέσα στο έθνος όμως, που επικαλούνται κυβέρνηση και νεοναζί, ζούνε δύο  διαφορετικές κοινωνικές τάξεις , σε συνεχή αγώνα μεταξύ τους: η εργαζόμενη πλειοψηφία που ζει με την αγωνία του μεροκάματου και την ανασφάλεια της ανεργίας και η μειοψηφία των κηφήνων που ιδιοποιείται τον πλούτο μας και τον μοιράζεται με το πολιτικό – διοικητικό – γραφειοκρατικό και στρατοκρατικό μηχανισμό αλλά και τους έλληνες και ξένους τοκογλύφους.
 
Αντιφασίστες συμπολίτες
 
Η πολιτική του κράτους έκτακτης ανάγκης σε συνθήκες κρίσης, έχει ανάγκη από τους νοσταλγούς του φασίστα Μεταξά, του αιματοβαμμένου δικτάτορα Παπαδόπουλου και του Χίτλερ. 
 
Στα χνάρια τους οι νεοναζί της «Εθνικής Δράσης Ηλείας» στήνουν ενέδρες σε αντιφασίστες εγκαθιστώντας τον τρόμο. Στις 9 Φεβρουαρίου του 2013, τάγμα εφόδου, ανάμεσά τους εν ενεργεία αστυνομικός και στελέχη της «Εθνικής Δράσης Ηλείας», στήνει ενέδρα σε αντιφασίστες φοιτητές στο κέντρο του Πύργου. Ένα χρόνο μετά δεν έχει ολοκληρωθεί η προανακριτική διαδικασία. Η δικογραφία περιφέρεται σε διάφορες πόλεις και όταν καταφέρνουν  αυτόπτες μάρτυρες της επίθεσης να καταθέσουν, αντιμετωπίζονται με τέτοιο τρόπο από τα αστυνομικά όργανα ώστε να αποθαρρύνονται.
 
Στις 6 Σεπτεμβρίου του 2013, λίγες μέρες πριν την δολοφονία του Παύλου Φύσσα από το μέλος της Χρυσής Αυγής Γιώργο Ρουπακιά, τάγμα εφόδου της ΕΔΗ με τον Ν. Παπαδόπουλο, επιτίθεται σε αντιφασίστα φοιτητή και τον τραυματίζει. 
 
Στις 4 Ιούλη δικάζεται στον Πύργο Ηλείας αυτή η επίθεση, αφού αναβλήθηκε από τις 7 Φεβρουαρίου.  
 
Καλούμε κάθε αγωνιστή κάθε αριστερό και κάθε αντιφασίστα δημοκράτη, κάθε αυτοοργανωμένη συλλογικότητα και στέκι 
 
ΠΈΜΠΤΗ 3 Ιουλίου,στις  8.30 μ.μ στη Κεντρική Πλατεία του Πύργου, μπροστά στο Δημαρχείο: Αντιφασιστική εκδήλωση –συζήτηση –Προβολή Βίντεο 
 
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4 Ιουλίου ,στις 10.00 π.μ ΟΛΟΙ  στα Δικαστήρια Πύργου»