Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Documento.gr, οι Σταμάτης Πουλής, Ανδρονίκη Θεοφιλάτου και άλλα  στελέχη του ΚΕΕΛΠΝΟ (μέλη Διοικητικών Συμβουλίων), έχουν κληθεί από την εισαγγελία διαφθοράς προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις ως ύποπτοι τέλεσης κακουργήματος.

Στη δικογραφία περιλαμβάνεται πόρισμα πεντακοσίων σελίδων της Γενικής Επιθεώρησης Δημόσιας Διοίκησης, που ξεδιπλώνει μια προς μια τις πτυχές του σκανδάλου που συνθέτουν το «μεγάλο φαγοπότι» του ΚΕΕΛΠΝΟ, ενός φορέα που η Εισαγγελέας Εφετών, η οποία είχε ασχοληθεί με ένα μόνο από τα σκέλη της υπόθεσης.

Σε αυτό το πόρισμα περιλαμβάνονται και τα χιλιάδες έγγραφα στοιχεία, τα οποία είχαν αποκρύψει οι υπεύθυνοι του ΚΕΕΛΠΝΟ από τους ελεγκτές. Τα αρχεία, που αφορούν στην περίοδο 2009-2014, εντόπισε Μικτό Κλιμάκιο Ελεγκτών σε δύο αποθήκες στο υπόγειο του κτηρίου του ΚΕΕΛΠΝΟ, στη οδό Αγράφων 3-5.

Σύμφωνα με τη μεγάλη δικογραφία που έχει σχηματιστεί, μόνο για το 2014 τα τιμολόγια που οι ιθύνοντες είχαν αποκρύψει από τις ελεγκτικές αρχές και ανακαλύφθηκαν στις κρύπτες στο υπόγειο του ΚΕΕΛΠΝΟ, και αφορούσαν και τις περί,φημες συναλλαγές με ΜΜΕ, όπως το περίφημο ανύπαρκτο σάιτ «Βελόνα και Κλωστή», ξεπερνούν τα 1.700.000 ευρώ. Γι’ αυτή τη δικογραφία έχουν αποσταλεί κλήσεις για ανωμοτί εξηγήσεις (να εξεταστούν δηλαδή ως ύποπτοι) για τα κακουργήματα της απιστίας ή της ηθικής αυτουργίας στην απιστία, σε σειρά πρώην στελεχών του τέως ΚΕΕΛΠΝΟ.

Στο υπόγειο εντοπίστηκαν δύο αποθήκες του τμήματος οικονομικής διαχείρισης του ΚΕΕΛΠΝΟ, οι οποίες είχαν αποκρυφθεί από τους υπαλλήλους του Λογιστηρίου στο Μικτό Κλιμάκιο Ελεγκτών. Στις δύο αυτές αποθήκες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν χιλιάδες έγγραφα, όπως φορολογικά στοιχεία και τραπεζικά παραστατικά και τα οποία αφορούσαν την ελεγχόμενη περίοδο ,μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονταν πλήθος τιμολογίων του ΚΕΕΛΠΝΟ, ανάμεσα τους και τιμολόγια που αφορούν σε συναλλαγές με Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης οι οποίες στο σύνολο τους και μόνο κατά την χρήση 2014 ξεπερνούν το χρηματικό ποσόν του 1.700.000 ευρώ.

Διαβάστε εδώ ολόκληρο το ρεπορτάζ του Documento.gr

Πολάκης κατά Κουρτάκη για «ξεκοκάλισμα» 1 εκατομμυρίου ευρώ

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, ανέφερε σε ανάρτηση του στο Facebook ότι ο Γ. Κουρτάκης των «Παραπολιτικών» είχε «ξεκοκαλίσει εκείνη τη χρόνια του 2013-14 από το ΚΕΕΛΠΝΟ γύρω στο 1.000.000 ευρώ από τα γνωστά του σάιτ και σταθμούς και είχε φτιάξει το αρχιλαμογιο και το velona kai Klosti!!!!!!!». Παράλληλα, τονίζει προς τους «διεφθαρμένους της δημοσιογραφίας» ότι «στο τέλος θα φανεί το δίκιο».

Αναλυτικά η ανάρτηση του Π. Πολάκη: