«Είμαι αθώος. Αρνούμαι όλες τις κατηγορίες» απάντησε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου όταν ο πρόεδρος του δικαστηρίου Νίκος Πάσσος τον ρώτησε τη γενική του θέση επί των κατηγοριών.
 
Ο πρώην υπουργός κατηγορείται για δύο κακουργήματα, της νόθευσης δημοσίου εγγράφου και της απόπειρας απιστίας στην υπηρεσία. 
 
Η εισαγγελέας ζήτησε να κληθούν ως μάρτυρες πρόσωπα των οποίων οι καταθέσεις αποτελούν τμήμα του παραπεμπτικού βουλεύματος και μάλιστα έρχονται σε μεγάλη αντίφαση με τους υπερασπιστικούς ισχυρισμούς του κατηγορουμένου. Ανέφερε μεταξύ άλλων τα ονόματα των Κωνσταντίνου Μπίκα, πρώην διοικητή της ΕΥΠ, Ιωάννη Διώτη, Ιωάννη Καπελέρη, Αναστάσιο Μπάνου και Στέλιου Στασινόπουλου. 
 
Σημειώνεται ότι ο Παναγιώτης Μαντούβαλος, πρώην στέλεχος του ΣΔΟΕ, βεβαίωσε ότι περιήλθε στα χέρια των αρχών το usb- στικάκι («ποιο από όλα;» ρώτησε σκωπτικά ο πρόεδρος), με 2.059 αρχεία, και αργότερα σχετικό cd από τις αρχές της Γαλλίας, το οποίο περιείχε και τα τρία ονόματα των συγγενών του Γ. Παπακωνσταντίνου.

Σε ερώτηση της εισαγγελέως, διαβεβαίωσε μάλιστα το δικαστήριο ότι οι εμπλεκόμενοι συγγενείς του πρώην υπουργού είχαν πλήρη γνώση του ελέγχου που διενεργείτο από το ΣΔΟΕ, αν και ουδέποτε ενόχλησαν τους αρμόδιους.