Μιλώντας στο “ΒΗΜΑ fm”, ο Γ. Δημαράς υποστήριξε ότι οι αποκρατικοποιήσεις ήταν αποτέλεσμα της πίεσης που δέχτηκαν και «για να μην πεινάσει ο κόσμος» αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν. «Η αξιοποίηση των επιχειρήσεων του παραρτήματος Ε σε καμία περίπτωση δεν περιλαμβάνει την αποξένωση του ελληνικού Δημοσίου, ως μοναδικού μετόχου της εταιρείας, από την πλειοψηφία του μετοχικού κεφαλαίου της ΕΥΔΑΠ. Μας φτάσανε εδώ, δεν είχαμε άλλες επιλογές. Η άλλη επιλογή ήταν η κατάρρευση και να πεινάσει ο κόσμος».

Σύμφωνα με τον ίδιο, το νερό είναι θεμέλιο ζωής και δεν θα παραχωρηθεί σε ένα μονοπώλιο, παρά τους χοντρούς συμβιβασμούς που έχει κάνει η κυβέρνηση.

«Κάναμε χοντρούς συμβιβασμούς, αλλά είναι άλλης τάξεως το λιμάνι και το τραίνο, άλλης τάξεως το νερό που πίνουμε. Το νερό είναι το θεμέλιο της ζωής, θα πρέπει ο πολίτης να το έχει δωρεάν. Δεν μπορεί να διαχειρίζεται το νερό ένα μονοπώλιο, κερδοσκοπικές εταιρείες που δεν έχουν και ανταγωνισμό μεταξύ τους, είναι πολύ λίγες οι εταιρείες αυτές, και φθηνά θα το παίρνανε και τις τιμές θα διαμορφώνανε όπως θέλανε. Εμείς αυτό θέλαμε να διασφαλίσουμε, και την ποιότητα και την τιμή του νερού για να μπορεί να το έχει ο κάθε πολίτης».

Όσο για τις αιτίες των κακών χειρισμών έκανε λόγο για απειρία της κυβέρνησης και του Α. Τσίπρα, από τον οποίο είπε πως απαιτεί να καταργήσει τη διαπλοκή. «Υπήρχε και απειρία αυτής της νέας κυβέρνησης και του πρωθυπουργού του ίδιου. Είναι νέος άνθρωπος, όσες καλές προθέσεις και να έχεις, δεν έχεις μάθει να κυβερνάς μία χώρα στα 41 σου. Να καταργήσει πραγματικά την διαπλοκή, αυτό απαιτώ. Εγώ κρίνω την κυβέρνηση, την στηρίζω, αλλά με κριτική. Δεν υποτάσσομαι, “ό,τι θέλει ο κάθε υπουργός, εγώ το ψηφίζω”».