Στην εκτίμηση ότι στον ΣΥΡΙΖΑ «υπάρχουν ακόμα δυνάμεις που ασφυκτιούν υπό την ηγεσία Κασσελάκη» προχώρησε το πρωί της Τετάρτης ο αποχωρήσας βουλευτής, Δημήτρης Τζανακόπουλος.

«Εγώ βλέπω ότι αποχωρούν σύσσωμες νομαρχιακές επιτροπές, σύσσωμα τμήματα του κόμματος, το 40% των ελών της Κέντρικής Επιτροπής, Όλα αυτά είναι περισσότερα από το 1,03% που λέει ο κ. Κασσελάκης» είπε χαρακτηριστικά. Σύμφωνα με τον ίδιο στόχος της κοινοβουλευτικής ομάδας των 11 είναι «να κατέβουμε στις ευρωεκλογές» και «προφανώς» να εκλέξουν ευρωβουλευτή.

Ο ίδιος σημείωσε, επίσης, ότι αν και θα ασκούν κριτική όταν ο ΣΥΡΙΖΑ «όταν παίρνει αποφάσεις που δεν ευνοούν την λαική κοινωνία, δεν θα ανοίξουμε πολεμική με τον κ. Κασσελάκη και τον ΣΥΡΙΖΑ». «Εμείς θα έχουμε μονομέτωπο με τον κ. Μητσοτάκη αλλά θα απαντάμε και στον ΣΥΡΙΖΑ» είπε σε άλλο σημείο της συνέντευξής του.

Όπως είπε «ο ΣΥΡΙΖΑ μεταλλάσσεται σε κεντρώο κόμμα. Ο στρατηγικός στόχος του κ. Κασσελάκης περί του “ελληνικού ονείρου” μετατρέπει στρατηγικά τον ΣΥΡΙΖΑ σε σκληρό φιλελεύθερο κόμμα. Αποτυπώνει τις θέσεις του πιο σκληρού αμερικάνικου φιλελευθερισμού… Ακόμα και οι Δημοκρατικοί των ΗΠΑ δεν μιλούν για το “αμερικανικό όνειρο”, αντιθέτως είναι απολύτως επικριτικοί απέναντι σε αυτή τον καταστατικό μύθο ότι δήθεν ο καθένας μπορεί να γίνει επιχειρηματίας του εαυτού του».

«Αυτή τη στιγμή, δείτε και τις δημοσκοπήσεις, το 17,5% του Ιουνίου μοιάζει άπιαστο όνειρο για τον σημερινό ΣΥΡΙΖΑ, υπάρχει μεγάλο πολιτικό και ιδεολογικό κενό που πρέπει να καλυφθεί» πρόσθεσε ο ανεξάρτητος βουλευτής.