Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα του France24 και του Reuters, ένα από τα δημοφιλέστερα ξενοδοχεία του Παρισιού, το Avenir Hotel Montmartre, που αποτελεί πόλο έλξης για χιλιάδες τουρίστες κάθε χρόνο, παραχώρησε για ένα χρόνο τα δωμάτια του στη φιλανθρωπική οργάνωση για άστεγους, Emmaus Solidarite.

Στο Avenir Hotel Montmartre, το κόστος του δωματίου, που κοστίζει περίπου 40 -50 ευρώ τη μέρα, καλύπτεται από τη φιλανθρωπική οργάνωση. Οι ένοικοι λαμβάνουν τρία γεύματα ημερησίως στην αίθουσα πρωινού και κάθε δωμάτιο έχει τηλεόραση και μπάνιο με ντους.

Η οργάνωση Emmaus Solidarite, που λαμβάνει κυβερνητική βοήθεια για να καλύψει το κόστος, αναφέρει  ότι το ξενοδοχείο προσφέρει μια ασφαλή βάση σ’ αυτούς που φιλοξενεί για να προσπαθήσουν να ξαναχτίσουν τη ζωή τους.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες του Reuters, ο διευθυντή του ξενοδοχείου, Μπρούνο Μορέλ, αρκετοί  από τους ανθρώπους  που θα φιλοξενηθούν στο ξενοδοχείο  «υποφέρουν από σωματικές ή ψυχικές ασθένειες λόγω της ζωής τους στους δρόμους και τις τραυματικές εμπειρίες που έχουν βιώσει».