Ήταν λίγο μετά τις 21.00 και έπειτα από τα κεντρικά δελτία ειδήσεων των τηλεοπτικών καναλιών το βράδυ της Τρίτης, όταν ο πρωθυπουργός αποφάσισε να απευθυνθεί με τηλεοπτικό του μήνυμα προς τους πολίτες, με αφορμή την είδηση του τραυματισμού ενός αστυνομικού κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που ξέσπασαν στη Νέα Σμύρνη, μετά την μεγάλη πορεία στους δρόμους της πόλης κατά της αστυνομικής βίας.

Στις 21.00 ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίστηκε στις τηλεοπτικές οθόνες με ένα μονόλεπτο μήνυμά του προς τους πολίτες, καλώντας μεν σε ενότητα, αλλά με διχαστικές αναφορές και ύφος που προκάλεσαν άμεσα πλήθος αντιδράσεων, αρνητικές στη συντριπτική τους πλειονότητα, σε όλους τους λογαριασμούς του πρωθυπουργού στα κοινωνικά δίκτυα.

Ενδεικτικά, για του λόγου το αληθές, στο προφίλ του Κ. Μητσοτάκη στο facebook, σε σύνολο 40 και πλέον χιλιάδων αντιδράσεων, οι αντιδράσεις με emoticon «έλεος» ξεπέρασαν τις 26.000, ενώ αυτές του «γέλωτα» περίπου 3.500. Θετικές θεωρούνται περί τις 10.000, ενώ από τα 18.000 σχόλια και τις 1.300 αναδημοσιεύσεις, ελάχιστα είναι αυτά που αποτυπώνουν θετικές απόψεις. Παρόμοια εικόνα και στην ανάρτηση του βίντεο στο Twitter με πλήθος αρνητικών σχολίων, ενώ -ευτυχώς για εκείνον- τα σχόλια στο κανάλι του Πρωθυπουργού στο Youtube τα σχόλια είναι κλειστά και δεν μπορούν οι πολίτες να εκφράσουν τη γνώμη τους για το βίντεο.

Αντίστοιχη κατάσταση διαπιστώνει κανείς και στις σελίδες μέσων ενημέρωσης που κατά παράδοση στηρίζουν την κυβέρνηση και συγκεντρώνουν φιλικά διακείμενους χρήστες των κοινωνικών δικτύων, με χαρακτηριστική την εικόνα στις σελίδες του in.gr, των parapolitika.gr και του Newsit.gr στο facebook, όπου οι αντιδράσεις και τα σχόλια των αναγνωστών στην ανάρτηση του βίντεο του πρωθυπουργού είναι αποκαρδιωτικά για το Μέγαρο Μαξίμου, ενώ χαρακτηριστικό είναι πως στην αντίστοιχη σελίδα του Πρώτου Θέματος, η σχετική ανάρτηση του μηνύματος Μητσοτάκη φαίνεται να έχει κατέβει.

Σημειώνεται πως η άστοχη αυτή επικοινωνιακή επιλογή έρχεται σε μία εξαιρετικά κρίσιμη φάση για το Μέγαρο Μαξίμου, καθώς μόλις λίγες ημέρες μετά την «παραίτηση» του κυβερνητικού εκπροσώπου, Χρήστου Ταραντίλη, λιγότερο από δύο μήνες από την ανάληψη των καθηκόντων του, η διάδοχός του, Αριστοτελία Πελώνη έχει βρεθεί σε δεινή θέση ουκ ολίγες φορές. Μάλιστα, μετά την «πρωτοβουλία» Κυρανάκη να αποκαλύψει σε τηλεοπτική του εμφάνιση τα στοιχεία της ταυτότητας του πολίτη που δέχθηκε τον άγριο ξυλοδαρμό στην πλατεία της Νέας Σμύρνης από αστυνομικούς, αποκαλύφθηκε πως το Μέγαρο Μαξίμου είχε διοχετεύσει «σκονάκι» σε βουλευτές και υπουργούς, το οποίο περιελάμβανε τόσο το ονοματεπώνυμο του πολίτη, όσο και τα «πολιτικά του φρονήματα», παρότι ο ίδιος με συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών διέψευσε τις πληροφορίες αυτές.

Ωστόσο, ήταν η ίδια η Αρ. Πελώνη που επιβεβαίωσε την κυβερνητική γραμμή κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών της περασμένης Τρίτης, όταν και κάλυψε τον Κ. Κυρανάκη. Μάλιστα, αυτή της η τοποθέτηση ευθύνεται πιθανότατα και για το γεγονός πως η ίδια βρέθηκε στο στόχαστρο των Παραπολιτικών, μαζί με το υπόλοιπο επικοινωνιακό επιτελείο του πρωθυπουργού.

«Μετά απ’ όλα αυτά είναι σαφές πως και η κυρία Πελώνη που πλέον είναι κυβερνητική εκπρόσωπος και ο διευθυντής του πρωθυπουργικού Γραφείου Τύπου, Δημήτρης Τσιόδρας θα πρέπει να δώσουν σοβαρή εξήγηση στον πρωθυπουργό για την επιλογή αυτή. Δεν μιλάμε για πιθανούς άλλους εμπλεκόμενους, αφού κάποια στιγμή θα ήταν χρήσιμο να παίρνουν την ευθύνη οι… από πάνω!» αναφέρει, μεταξύ άλλων το σχετικό δημοσίευμα, το οποίο στο μεταξύ κατέβηκε από τον ιστότοπο της εφημερίδας.

Στο τέλος του ίδιου δημοσιεύματος υπήρχε ακόμη και ένα υστερόγραφο, το οποίο ανέφερε «Αληθεύει η πληροφορία ότι για την διαχείριση του ζητήματος ήταν ενήμερος από την πρώτη στιγμή και ο Γιάννης Βλαστάρης, ο οποίος πλέον έχει λόγο επί παντός του επιστητού όσον αφορά την επικοινωνιακή». Να σημειωθεί πως το «χτύπημα» αυτό στο επικοινωνιακό επιτελείο του Μεγάρου Μαξίμου δεν ήταν το μόνο, αφού την Τρίτη σε κεντρική στήλη της Καθημερινής έγινε εκτενής αναφορά στην «κατάδοση» όπως την χαρακτήρισε ο βουλευτής Μπάμπης Παπαδημητρίου που πραγματοποίησε ο Κ. Κυρανάκης, με σαφείς αιχμές για τα ίδια πρόσωπα.

Όπως αναφέρεται στο σχετικό άρθρο, με τίτλο «Κωνσταντίνος Κυρανάκης: Ξύλο» για τις αναφορές του βουλευτή, «ο βουλευτής δεν αποκάλυψε μόνο την ταυτότητα του συλληφθέντος. Αποκάλυψε, κυρίως, ότι τα στοιχεία αυτά είχαν διανεμηθεί στους βουλευτές από το Γραφείο Τύπου της Ν.Δ., στο πλαίσιο της “γραμμής” που λαμβάνουν ημερησίως. Ακων, ο Κυρανάκης αποκάλυψε ότι η αστυνομία είχε διοχετεύσει στο κόμμα τα προσωπικά δεδομένα ενός πολίτη, ενώ δεν είχε καν αντιμετωπίσει ακόμη κατηγορία, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν ως προπαγανδιστικό υλικό».

«Επιχειρώντας να καλύψει με πολιτικά άλλοθι τα κλομπ, η κυβέρνηση κατέληξε να τυλίξει με ένα νήμα συνενοχής τον εαυτό της. Η ίδια επέλεξε να δώσει σε ένα κρούσμα υπηρεσιακής ανεπάρκειας περιωπή αντιπολίτευσης κατά της αντιπολίτευσης» αναφέρεται ακόμα με νόημα.