X
Πατήστε εδώ για να γίνετε συνδρομητής! Αν είστε ήδη Συνδεθείτε για να μη βλέπετε αυτό το μήνυμα
X

Συνδεθείτε μέσω TPP Community

Έχετε συνδεθεί επιτυχώς

Δημοτικές παρατάξεις και ΜέΡΑ25 καταδικάζουν την «βάρβαρη βάναυση και δολοφονική» επίθεση αστυνομικών στην Κυψέλη (UPD)

Την παρέμβαση δημοτικών παρατάξεων και του ΜέΡΑ25 προκάλεσε η έφοδος που πραγματοποίησαν στην πλατεία του Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας τα ξημερώματα του Σαββάτου, αλλά και το ανθρωποκυνηγητό που ακολούθησε στις γειτονιές της Κυψέλης, με την αστυνομία να κάνει χρήση δακρυγόνων. Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ανοιχτή Πόλη», Νάσος Ηλιόπουλος, τόνισε ότι «η αυταρχική πρακτική της αστυνομίας, όσο και η ένοχη σιωπή του Δήμου Αθηναίων, βλάπτουν στον πυρήνα του το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών», ενώ η παράταξη «Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας» και επικεφαλής της και δημοτικός σύμβουλος, Πέτρος Κωνσταντίνου, κάνουν λόγο για «απρόκλητη, βάρβαρη βάναυση και δολοφονική εφόρμηση» της αστυνομίας. Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25, Μιχάλης Κριθαρίδης, υπογράμμισε ότι τα ΜΑΤ είναι η σταθερή εξουσιαστική απάντηση σε κάθε πρόβλημα.
|

Η απρόκλητη έφοδος που πραγματοποίησαν τα ξημερώματα του Σαββάτου ισχυρές  δυνάμεις των ΜΑΤ και της ομάδας ΔΕΛΤΑ στην πλατεία Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη, αλλά και η αναίτια χρήση βίας και δακρυγόνων κατά πολιτών, που συνοδεύτηκε από ανθρωποκυνηγητό στις γειτονιές της Κυψέλης, προκάλεσαν τις έντονες αντιδράσεις των παρατάξεων «Ανοιχτή Πόλη» και «Ανταρσία στις γειτονίες της Αθήνας».

«Κατάσταση τρέλας» στην Κυψέλη με έφοδο ΜΑΤ και ΔΕΛΤΑ στην πλατεία

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ανοιχτή Πόλη», Νάσος Ηλιόπουλος, καταδίκασε μέσω ανάρτησης του στo Facebook την απρόκλητη επίθεση που δέχθηκαν οι πολίτες από τις αστυνομικές δυνάμεις, κάνοντας λόγο για αυταρχική πρακτική της αστυνομίας, όσο και η ένοχη σιωπή του δήμου Αθηναίων, προσθέτοντας πως μπροστά στο αδιέξοδο που φέρνει η οικονομική κατάρρευση η κυβέρνηση επιστρέφει στην καταστολή, τον αυταρχισμό και την ανακάλυψη νέων εχθρών.

«Η Δημοτική Αρχή γνώριζε για την χθεσινοβραδινή επίθεση της αστυνομίας στην πλατεία Αγ. Γεωργίου στην Κυψέλη; Υπάρχει κάποιος στην διοίκηση του Δήμου Αθηναίων που πιστεύει ότι τα δακρυγόνα και ο τραυματισμός ανθρώπων που χρησιμοποιούν τον δημόσιο χώρο αποτελούν λύση σε κάποιο πρόβλημα; Τόσο η αυταρχική πρακτική της αστυνομίας, όσο και η ένοχη σιωπή του Δήμου Αθηναίων, βλάπτουν στον πυρήνα του το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών.

Είναι φανερό ότι μπροστά στο κυβερνητικό αδιέξοδο που φέρνει η οικονομική κατάρρευση η κυβέρνηση επιστρέφει σε αυτό που ξέρει να κάνει: καταστολή, αυταρχισμός και ανακάλυψη νέων εχθρών. Δεν θα επιτρέψουμε η πόλη μας να μετατραπεί σε πεδίο εκτόνωσης καταπιεσμένων σερίφηδων, που στεναχωριούνται γιατί γεννήθηκαν σε λάθος εποχή και λάθος χώρα. Το λέμε ξανά: οι πόλεις μας χρειάζονται περισσότερο και όχι λιγότερο δημόσιο χώρο».

Η δημοτική παράταξη «Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας» υπογραμμίζει ότι «η νυχτερινή εφόρμηση στην πλατεία Αγίου Γεωργίου στη Κυψέλη ήταν απρόκλητη, βάρβαρη βάναυση και δολοφονική», ενώ ο επικεφαλής της Πέτρος Παπακωνσταντίνου, δήλωσε πως η κυβέρνηση και οι δήμαρχοι της  επιθυμούν να κατατεμαχίσουν τις πλατείες προς όφελος καταστημάτων.«Είναι σαφές ότι ο Χρυσοχοίδης επέλεξε αυτήν την έφοδο των ΜΑΤ για να στείλει το μήνυμα ότι κάνει κουμάντο στις πλατείες τις οποίες η κυβέρνηση και οι Δημάρχοι της, όπως ο Μπακογιάννης, τις προορίζουν για κατατεμαχισμό προν χάριν του απλώματος των τραπεζοκαθισμάτων».

Στάθηκε στο ότι υπάρχουν ελάχιστοι ανοικτοί ελεύθεροι χώροι στον μεγαλύτερο δήμο της χώρας και εκτίμησε ότι «πίσω από αυτήν την επίθεση βρίσκεται μια ολόκληρη επιχείρηση αποπροσανατολισμού του κόσμου από την κυβέρνηση για να περάσουν όλες οι αντεργατικές επιθέσεις διότι η οικονομία τους μπαίνει σε ύφεση και μας καλούν πάλι να πληρώσουμε εμείς τα σπασμένα».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25, Μιχάλης Κριθαρίδης, καταδίκασε με τη σειρά του την επίθεση αστυνομικών σε πολίτες, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως οι κλούβες των ΜΑΤ αποτελεί σταθερή εξουσιαστική απάντηση σε κάθε πρόβλημα.

«Αν ισχύει ότι “η Ιστορία επαναλαμβάνεται σαν φάρσα”, τότε ο Ιστορικός του μέλλοντος έχει εξασφαλισμένη τη διασκέδασή του παρακολουθώντας το «νέο κίνημα Πλατείας» της μετακαραντίνας, με την Αγία Παρασκευή ή την Κυψέλη στη θέση του Συντάγματος, “τεντημπόηδες” στη θέση των Αγανακτισμένων, μπύρες στη θέση των πανό και τις κλούβες των ΜΑΤ σαν σταθερή εξουσιαστική απάντηση σε κάθε πρόβλημα.

Αλλά για όσους ζουν τα γεγονότα σε πραγματικό χρόνο, ο τρόμος του πολιτικού κενού δεν αφήνει περιθώριο για το παραμικρό μειδίαμα. Γιατί αν κάτι αποδεικνύεται πέραν πάσης αμφιβολίας, είναι ότι η κυβέρνηση απέτυχε πλήρως να εξηγήσει στους πολίτες το διακύβευμα της παρούσας φάσης της υγειονομικής κρίσης. “Και τα εκατομμύρια για την ενημέρωση των πολιτών, κυριε;” ΑΥΤΑ κι αν επαναλαμβάνονται σαν φάρσα…»


Σε χρειαζόμαστε

Το ThePressProject είναι το μοναδικό μέσο ανεξάρτητης, ερευνητικής και αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας που στηρίζεται αποκλειστικά στις μικρο-δωρεές των επισκεπτών του. Πιστεύουμε ότι η πληροφορία πρέπει να είναι διαθέσιμη σε όλους και για αυτό δεν κλειδώνουμε κανένα κομμάτι της ύλης αλλά για να παραχθεί το πρωτογενές υλικό που θα βρείτε εδώ χρειαζόμαστε την υποστήριξή σου. Αν δεν πληρώσουμε εμείς για την ενημέρωσή μας, θα την πληρώσει κάποιος άλλος (και αν δεν είσαι ο Μαρινάκης μάλλον δεν έχεις τα ίδια συμφέροντα). Μάθε πώς
- Κάνε κλικ για να σχολιάσεις