Επιχείρηση ποινικοποίησης του αγώνα κατά της εγκατάστασης Βιομηχανικών ΑΠΕ στα Άγραφα διεξάγεται στη Καρδίτσα, με τη κλήση τεσσάρων πολιτών από την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Καρδίτσας, βάσει της οποίας παραπέμπονται σε δίκη στις 10 Ιουλίου, τέσσερα άτομα.

Η δίωξη αφορά τη μαζική συγκέντρωση και τα όσα διαδραματίστηκαν έξω από το δημαρχείο Καρδίτσας τον Αύγουστο του 2019. Τα τέσσερα άτομα που καλούνται στο δικαστήριο βαρύνονται με τις κατηγορίες της διέγερσης σε διάπραξης εγκλημάτων από κοινού, της απόπειρας διατάραξης της λειτουργίας υπηρεσίας από κοινού, της βίας κατά υπαλλήλων από κοινού, της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας από κοινού.

Τον περασμένο Αύγουστο, όπως αναφέρει η «Εφημερίδα των Συντακτών», μπλοκαρίστηκε και ματαιώθηκε από πλήθος κόσμου η συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου που επρόκειτο να επικύρωνε τη δημοπρασία 10 δασικών τεμαχίων, έκτασης περίπου 38 στρεμμάτων, του Δήμου Καρδίτσας σε τεχνική εταιρεία, προκειμένου να περάσουν οι υποδομές μεταφοράς ρεύματος από τα αιολικά εργοστάσια που επιδιώκουν να κατασκευάσουν στις βουνοκορφές των Αγράφων. Στη μαζική συγκέντρωση των κατοίκων, η αστυνομία είχε απαντήσει με χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης.

Επίσης η δημοπρασία που είχε διεξαχθεί μόλις λίγες εβδομάδες νωρίτερα, είχε πραγματοποιηθεί με το δημαρχείο Καρδίτσας περικυκλωμένο από την αστυνομία, η οποία ξυλοκόπησε και ψέκασε με χημικά τους πολίτες που επιχείρησαν να εισέλθουν σε μια κατά τα άλλα ανοιχτή διαδικασία.

Το σχέδιο που προωθείται για την τοποθέτηση ανεμογεννητριών, αφορά συνολικά 640 ανεμογεννητριών, ύψους 120 μέτρων, σε εκτάσεις των ευρυτανικών και καρδιτσιώτικων Αγράφων καθώς επίσης και την κατασκευή υδροηλεκτρικών έργων σε σχεδόν όλα τα ποτάμια και ρέματα της ευρύτερης περιοχής της Νότιας Πίνδου.

Όπως αναφέρει η Ανοιχτή Συνέλευση ενάντια στην Πράσινη Ανάπτυξη και στα Αιολικά στα Άγραφα «οι διώξεις αγωνιστών αποτελούν πάγια τακτική του κράτους για το χτύπημα του αγώνα και την ποινικοποίηση των αντιστάσεων. Επιδιώκουν να τρομοκρατήσουν όσους αντιστέκονται, αλλά κι εκείνους που έχουν κάθε λόγο για να το κάνουν. Επιδιώκουν να επιβάλλουν κοινωνική σιωπή, ώστε να υλοποιούν ανεμπόδιστα τους καταστροφικούς –για την φύση και την κοινωνία- σχεδιασμούς τους».

Επίσης υπογραμμίζεται ότι «η συγκεκριμένη κλήση δεν έρχεται σε μια τυχαία χρονική στιγμή, αλλά αποτελεί στοχευμένη κίνηση καθώς από τον Ιούλιο και μετά είναι κρίσιμη περίοδος σχετικά με την έναρξη των εργασιών για την εγκατάσταση των αιολικών εργοστασίων.

»Από την πλευρά μας θα συνεχίζουμε να βρισκόμαστε μαζικά και μαχητικά στο δρόμο του αγώνα για γη και ελευθερία. Στον αγώνα για την υπεράσπιση των Αγράφων, της ζωής και της φύσης από τα κέρδη τους, τη λεηλασία και την καταστροφή», αναφέρει.

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση της Ανοιχτής Συνέλευσης ενάντια στην Πράσινη Ανάπτυξη και στα Αιολικά στα Άγραφα

ΚΛΗΣΗ ΣΕ ΔΙΚΗ ΓΙΑ 4 ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΔΕΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΕΙΤΑΙ-ΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝΤΑΙ

Την Τρίτη 2 Ιουνίου παραδόθηκε από την εισαγγελία πλημμελειοδικών Καρδίτσας κλήση σε 4 αγωνιστές για δίκη στις 10 Ιουλίου στην Καρδίτσα. Η συγκεκριμένη κλήση αναφέρεται σε 4 κατηγορίες (διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων από κοινού, απόπειρα διατάραξης της λειτουργίας υπηρεσίας από κοινού, βία κατά υπαλλήλων από κοινού, φθορά ξένης ιδιοκτησίας από κοινού) και αφορά τη μαζική συγκέντρωση και τα γεγονότα που είχαν διαδραματιστεί στο Δημαρχείο Καρδίτσας τον Αύγουστο, όταν και μπλοκαρίστηκε από πλήθος κόσμου η οικονομική επιτροπή που θα επικύρωνε την δημοπρασία δασικών τεμαχίων στους επενδυτές. Μια δημοπρασία που λίγες εβδομάδες πριν πραγματοποιήθηκε με περικυκλωμένο-αποκλεισμένο το Δημαρχείο από τις δυνάμεις της αστυνομίας, οι οποίες στη συνέχεια απώθησαν με ξύλο και χημικά τον κόσμο που μαζικά και μαχητικά διεκδικούσε να μπει μέσα σε μια υποτιθέμενα ανοιχτή διαδικασία.

Γνωρίζαμε τις επιδιώξεις της ασφάλειας και της εισαγγελίας για ποινικοποίηση της συγκεκριμένης κινητοποίησης αλλά και συνολικά του αγώνα που διεξάγεται για την υπεράσπιση των Αγράφων από τα καταστροφικά σχέδια κράτους και επενδυτών αφού οι 4 αγωνιστές είχαν κληθεί από την ασφάλεια για εξηγήσεις σχετικά με την κινητοποίηση στο Δημαρχείο, έπειτα από την υποτιθέμενη αναγνώριση τους από αστυνομικούς.

Οι διώξεις αγωνιστών αποτελούν πάγια τακτική του κράτους για το χτύπημα του αγώνα και την ποινικοποίηση των αντιστάσεων. Επιδιώκουν να τρομοκρατήσουν όσους αντιστέκονται, αλλά κι εκείνους που έχουν κάθε λόγο για να το κάνουν. Επιδιώκουν να επιβάλλουν κοινωνική σιωπή, ώστε να υλοποιούν ανεμπόδιστα τους καταστροφικούς –για την φύση και την κοινωνία- σχεδιασμούς τους.

Η συγκεκριμένη κλήση δεν έρχεται σε μια τυχαία χρονική στιγμή, αλλά αποτελεί στοχευμένη κίνηση καθώς από τον Ιούλιο και μετά είναι κρίσιμη περίοδος σχετικά με την έναρξη των εργασιών για την εγκατάσταση των αιολικών εργοστασίων.

Από την πλευρά μας θα συνεχίζουμε να βρισκόμαστε μαζικά και μαχητικά στο δρόμο του αγώνα για γη και ελευθερία. Στον αγώνα για την υπεράσπιση των Αγράφων, της ζωής και της φύσης από τα κέρδη τους, τη λεηλασία και την καταστροφή.

Το επόμενο διάστημα να βρεθούμε σε κινητοποιήσεις στην πόλη και στο βουνό μπλοκάροντας κάθε σχέδιο ποινικοποίησης του αγώνα και ισοπέδωσης και τσιμεντοποίησης των Αγράφων. Η μαζική-μαχητική κοινωνική κινητοποίηση, o από τα κάτω συντονισμός, η αλληλεγγύη μεταξύ των αγωνιζόμενων και η διασύνδεση των αγώνων μπορεί να βάλει φραγμό στα σχέδια κράτους και επενδυτών.

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ-ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΠΣΙΣΗ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΤΗ ΛΕΗΛΑΣΙΑ

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Ανοιχτή Συνέλευση ενάντια στην Πράσινη Ανάπτυξη και στα Αιολικά στα Άγραφα