Δίωξη για την «προστασία του πολιτεύματος» και για τον επικεφαλής του κόμματος των Πειρατών

Κλήση σε απολογία για τη δράση τους στο πλαίσιο του κινήματος κατά των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας απέστειλε το «Τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος» στον πρόεδρο του Κόμματος Πειρατών Ελλάδας, Θανάση Γούναρη, λίγες μόλις εβδομάδες μετά από την αντίστοιχη κλήση που δέχθηκε και ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης.
|
Σύμφωνα με το κόμμα των Πειρατών, ο επικεφαλής του κόμματος, Θανάσης Γούναρης, καλείται σε απολογία για τη δράση του στο πλαίσιο του κινήματος κατά των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας και λαϊκής περιουσίας. 
 
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, αντίστοιχες κλήσεις δέχθηκε το μέλος του κινήματος ΑΛ.ΑΝΥ.Α., Αυγή Βουτσινά, καθώς και το μέλος της ΛΑΕ, Αντώνης Μαυρομμάτης, για τους ίδιους λόγους με τον Θ. Γουναρη, όλοι τους για την Τετάρτη, 28 Νοεμβρίου. Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν είναι «διατάραξη της οικιακής ειρήνης», «διατάραξη της κοινής Ειρήνης από κοινού» και «απλή σωματική βλάβη κατά συρροή από κοινού».
 
Όπως τονίζει το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας, οι κλήσεις αυτές «γίνονται με πρωτοβουλίες αυτού του αμαρτωλού Τμήματοςτης Γενικής Ασφάλειας, οι πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είναι βαρύτατες, αφού πλέον επιδίδεται σε ένα κρεσέντο αυταρχισμού που θυμίζει παλιές ανώμαλες πολιτικά περιόδους, σε βάρος της ΛΑ.Ε, του Κόμματος Πειρατών Ελλάδας, του κινήματος ΑΛ.ΑΝΥ.Α και του δυναμικού αλλά και αποτελεσματικού Κινήματος κατά των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας και λαϊκής περιουσίας».
 
Υπενθυμίζεται πως ο Παναγιώτης Λαφαζάνης κατηγορείται ότι ηγείτο «κατάληψης» στο Ειρηνοδικείο Αθηνών στις 20/9/2017 με συνέπεια να αναβληθούν εκείνη τη μέρα οι προβλεπόμενοι πλειστηριασμοί. Οι κατηγορίες επί των οποίων καλείται να απολογηθεί είναι από τη μία η «διατάραξη κοινής ειρήνης», κάτι το οποίο αποτελεί ιδιώνυμο αδίκημα, σύμφωνα με πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση της κυβέρνησης για την προστασία των πλειστηριασμών και από την άλλη η κατηγορία «της παρεμπόδισης συναγωνισμού».

Σε χρειαζόμαστε

Το ThePressProject είναι το μοναδικό μέσο ανεξάρτητης, ερευνητικής και αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας που στηρίζεται αποκλειστικά στις μικρο-δωρεές των επισκεπτών του. Πιστεύουμε ότι η πληροφορία πρέπει να είναι διαθέσιμη σε όλους και για αυτό δεν κλειδώνουμε κανένα κομμάτι της ύλης αλλά για να παραχθεί το πρωτογενές υλικό που θα βρείτε εδώ χρειαζόμαστε την υποστήριξή σου. Αν δεν πληρώσουμε εμείς για την ενημέρωσή μας, θα την πληρώσει κάποιος άλλος (και αν δεν είσαι ο Μαρινάκης μάλλον δεν έχεις τα ίδια συμφέροντα). Μάθε πώς
- Κάνε κλικ για να σχολιάσεις