Μιλώντας στο ΣΚΑΙ, ο Μ. Πατσίκας αποκάλυψε πως μαζί με άλλους συνδιοργανωτές των εθνικιστών συλλαλητηρίων κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών, δημιουργούν το κόμμα ΕΠΟΣ. Υποστήριξε πως πρόκειται για ένα «πατριωτικό, δημοκρατικό, πολιτικό κίνημα» το οποίο είχε ως προμετωπίδα, και όχι ως μοναδικό ενδιαφέρον, τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Ερωτηθείς για τους στόχους και τους σκοπούς του κόμματος, τόνισε ότι δεν μένουν μόνο στη Συμφωνία των Πρεσπών, καθώς είναι αντίθετοι με τον χειρισμό των εθνικών κομμάτων από την κυβέρνηση. Ερωτηθείς για το αν προσπαθούν να εξαργυρώσουν την προβολή τους μέσω των συλλαλητηρίων, δήλωσε πως αυτό δεν ισχύει και στόχος τους είναι να συσπειρώσουν τους Έλληνες που είναι δυσαρεστημένοι από την υπάρχουσα πολιτική σκηνή.

Αναφερόμενος στο αν το ΕΠΟΣ τοποθετείται στα δεξιά ή τα αριστερά του πολιτικού φάσματος, δήλωσε ότι «εμάς το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι το εθνικό συμφέρον. Δεν θα αφήσουμε τίποτα στα χέρι αυτών που είναι μέσα στο κοινοβούλιο, σε βουλευτές της γκαζόζας και του κουραμπιέ».

Ισχυρίστηκε ότι αποκλείει συνεργασία με τη Χρυσή Αυγή αλλά και με όσα κόμματα υπερψήφισαν τα μνημόνια, καθώς το κόμμα τους «θα αναζητήσει συνεργασίες με άλλους εξωκοινοβουλευτικούς, πατριωτικούς φορείς».