Την πειθαρχική έρευνα γνωστοποίησε η πρόεδρος του Αρείου Πάγου και αφορά το σύνολο της υπόθεσης που προέκυψε τόσο με το δημοσίευμα για την αναφορά της ανακρίτριας Ζαμανίκα προς τον επόπτη – εισαγγελέα των ανακρίσεων Στ. Δασκαλόπουλο, αλλά και τα  όσα κατήγγειλε περί στοχοποίησής της με αφορμή τους χειρισμούς της στην υπόθεση Novartis, η εισαγγελέας Ελένη Ράϊκου.

Όπως δήλωσε η Β. Θάνου κλήθηκαν από τα αρμόδια θεσμικά όργανα του Αρείου Πάγου «τόσον η ανακρίτρια, καθώς και ο επόπτης ανακριτών, να υποβάλουν αντίγραφο της αναφοράς της ανακρίτριας, για να ελεγχθούν αρμοδίως οι αναφερόμενες σ’ αυτήν παραλείψεις. Ομοίως θα ελεγχθούν τα καταγγελλόμενα από την Εισαγγελέα Διαφθοράς».

Η ανακοίνωση του γραφείου της Β. Θάνου αναφέρει τα εξής:

1) Σύμφωνα με την προβλεπόμενη νόμιμη διαδικασία, λόγω της επικείμενης λήξεως της θητείας της Εισαγγελέως κατά της Διαφθοράς, είχε ήδη αποσταλεί ερώτημα, από τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Κοντονή προς τον Άρειο Πάγο (εισερχόμενο στον Άρειο Πάγο 16-3-2017), για την αντικατάσταση ή μη αυτής και εντός των επομένων ημερών θα συνεδριάσει το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο, για να αποφασίσει επί του εν λόγω θέματος.

2) Ο ορισμός Εισαγγελικού Λειτουργού, ως Εισαγγελέως κατά της Διαφθοράς, γίνεται με απόφαση του Ανωτάτου Δικαστικού Συμβουλίου, το οποίο είναι, κατά νόμο, το μόνο αρμόδιο για να αποφασίσει για την ανανέωση ή όχι της θητείας του ήδη ορισθέντος και ασκούντος τα σχετικά καθήκοντα Εισαγγελέως, λαμβάνοντας υπόψη κριτήρια αντικειμενικά όπως η διάρκεια του ήδη υπάρχοντος χρόνου θητείας, η επίδοση και η απόδοση στην άσκηση των καθηκόντων κλπ.