Για τις αλλαγές που φέρνει το νέο σχέδιο νόμου, όσον αφορά τη διαδικασία απόκτησης ή ανανέωσης διπλώματος οδήγησης, μίλησε ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστος Σπίρτζης, στο ραδιόφωνο 24/7.
 
Σύμφωνα με το νέο νομοσχέδιο που προανήγγειλε ο υπουργός, κάθε πολίτης θα μπορεί μόλις κλείσει τα 17 του χρόνια, να ξεκινήσει τη διαδικασία έκδοσης διπλώματος οδήγησης και να οδηγεί υπό την παρουσία συνοδηγού, μέχρι να κλείσει τα 18 έτη του. Η απόκτηση διπλώματος σε αυτή την ηλικία θα αφορά σε συνοδευόμενη οδήγηση και θα προϋποθέτει τόσο την θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση από επαγγελματία εκπαιδευτή αλλά και την τουλάχιστον έξι μηνών και 100 ωρών συνοδευόμενη οδήγηση πριν την εξέταση για απόκτηση κανονικού διπλώματος στα 18.
 
Επιπλέον, ο Χ.Σπίρτζης, τόνισε ότι θα αλλάξει όλος ο τρόπος που αφορά στην έκδοση διπλωμάτων γιατί έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο να μπορεί κάποιος να το παραγγείλει και να πάει στο σπίτι του. Σχετικά με τη διαδικασία, υπογράμμισε ότι οι εξεταστές θα κληρώνονται, ενώ θα υπάρχει κέντρο ελέγχου που θα επιβλέπει από μακριά τη διαδικασία.
 
Όσον αφορά τα διόδια, ξεκαθάρισε ότι οι κάτοικοι της περιφέρειας Αττικής δεν θα πληρώνουν, καθώς δεν θα τοποθετηθούν πλευρικά διόδια και σημείωσε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη ο διαγωνισμός για τα αναλογικά διόδια, ώστε ο κάθε πολίτης να πληρώνει μόνο για την απόσταση που θα διανύσει, προσθέτοντας ότι, στις αλλαγές που προωθούνται είναι και η μείωση των τιμών ώστε να μπορούν να χρησιμοποιούν όλοι τους αυτοκινητόδρομους.
 
Διαβάστε το σχέδιο νόμου: