Διπλωματικό επεισόδιο σημειώθηκε μετά από εθνικιστικό παραλήρημα του ηγέτη της σερβικής ακροδεξιάς και βουλευτή, Βόισλαβ Σέσελι, ο οποίος, προσέβαλε Κροάτες κοινοβουλευτικούς και πάτησε την κροατική σημαία την ώρα που πραγματοποιούσαν επίσκεψη στην Κροατία.

Τη στιγμή που οι Κροάτες κοινοβουλευτικοί είχαν ολοκληρώσει την επίσκεψη στο σερβικό κοινοβούλιο και αποχωρούσαν, ο αρχηγός του Σερβικού Ριζοσπαστικού Κόμματος άρχισε να απευθύνει χυδαίες ύβρεις κατά των Κροατών βουλευτών.

Παράλληλα, ξήλωσε την κροατική σημαία από τον ιστό που είχε τοποθετηθεί στην είσοδο του κοινοβουλίου και προσπάθησε να τη σχίσει, ενώ στη συνέχεια την πέταξε στο πάτωμα και άρχισε να την πατάει.
 

«Αυτή είναι κόκκινη γραμμή, είναι απαράδεκτο» δήλωσε ο εκπρόσωπος της κροατικής αντιπροσωπείας, Γκόραν Γιαντρόκοβιτς, ανακοινώνοντας την αναχώρηση από το Βελιγράδι. Η κροατική αντιπροσωπεία είχε προγραμματίσει διήμερη επίσκεψη στη σερβική πρωτεύουσα. Έτσι, δεν συναντήθηκαν με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, όπως είχε προγραμματιστεί.
 
Σημειώνεται ότι μία βδομάδα πριν, Βόιτσλαβ ο Σέσελι καταδικάστηκε από το Δικαστήριο για τα Εγκλήματα Κατά της Ανθρωπότητας σε δεκαετή φυλάκιση ως υποκινητής εγκλημάτων κατά Κροατών στη διάρκεια του εμφυλίου. Παρέμεινε εκτός φυλακής, καθώς είχε ήδη περάσει δώδεκα χρόνια υπό δικαστική επιτήρηση κατά τη διάρκεια της δίκης στη Χάγη.