Την απόφαση να προτείνει στο υπουργείο Εξωτερικών τη μετάθεση των δύο στρατιωτικών, που βρίσκονται φυλακισμένοι στην Αδριανούπολή, έλαβε το Συμβούλιο Αρχηγών Γενικών Επιτελείων (ΣΑΓΕ) στο Πεντάγωνο. Συγκεκριμένα, το ΣΑΓΕ πρόκειται να προτείνει στο αρμόδιο υπουργείο την μετάθεση των στρατιωτικών στην ελληνική διπλωματική αντιπροσωπεία της Άγκυρας.

Όπως σημειώνει η «Εφημερίδα των Συντακτών», με την ένταξη τους στη διπλωματική αντιπροσωπεία θα λάβουν διεύθυνση μόνιμης κατοικίας. Σημειώνεται ότι οι δικαστικές αρχές της Τουρκίας δεν δέχονται ως μόνιμη κατοικία το ελληνικό προξενείο της Αδριανούπολης, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να προχωρήσει το αίτημα αποφυλάκισης των στρατιωτικών. Η κίνηση αυτή ίσως βοηθήσει το επικείμενο αίτημα αποφυλάκισης των δύο στρατιωτικών, σημειώνει το δημοσίευμα. Επιπλέον, το ΣΑΓΕ έλαβε παράλληλα απόφαση για την οικονομική αποζημίωση των στρατιωτικών, ως υπηρετούντων σε αποστολή στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με το News24/7, τις επόμενες μέρες αναμένεται να κατατεθεί από τους δικηγόρους των δύο στρατιωτικών νέο αίτημα αποφυλάκισης. Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για το τέταρτο αίτημα που καταθέτουν, ενώ οι στρατιωτικοί συνεχίζουν να βρίσκονται στις φυλακές της Αδριανούπολης από τις αρχές Μαρτίου μετά τη σύλληψη τους στον Έβρο.