«Θέλουμε μία πραγματική και όχι μία βραχυπρόθεσμη λύση», πρόσθεσε ο Μάρεϊ, ενώ  τόνισε πως «είναι καθοριστικής σημασίας για εμάς το ζήτημα της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους. Αυτό σημαίνει πως έως το 2020 θέλουμε να δούμε το χρέος της Ελλάδας στο 120% του ΑΕΠ της».

«Το ΔΝΤ έχει κάνει ό,τι χρειάζεται να γίνει στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του. Είναι ξεκάθαρο πως πρέπει να υπάρξουν άλλες ενέργειες για να επιτευχθεί η βιωσιμότητα του χρέους», δήλωσε. Ερωτηθείς αν η παρατήρηση αυτή απευθύνεται στους Ευρωπαίους δανειστές της Ελλάδας, ο Μάρεϊ είπε ότι «μάλλον» αυτούς εννοεί. Αρνήθηκε, ωστόσο, να διευκρινίσει τι είδους δράσεις θα χρειαστούν.

Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ ανέφερε ότι το Ταμείο έχει επεκτείνει τις «προθεσμίες ωρίμασης» και μείωσε τα επιτόκιά του για ορισμένα από τα δάνεια προς την Ελλάδα. Πρόσθεσε πως δεν μπορεί να κάνει περισσότερα, παραχωρώντας δάνεια «μηδενικού επιτοκίου», όπως συμβαίνει με φτωχές χώρες, σημειώνοντας ότι η Ελλάδα «θεωρείται πλούσια χώρα… και δεν πληροί τις προϋποθέσεις για δάνεια με ευνοϊκούς όρους».

Επίσης ξεκαθάρισε ότι στο ΔΝΤ δεν υπάρχει καμία απόφαση για αποχώρηση από το ελληνικό πρόγραμμα και ότι οι διαπραγματεύσεις Ευρωζώνης και ΔΝΤ για την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους δεν έχουν οδηγηθεί σε αδιέξοδο.