Σύμφωνα με το βίντεο, το οποίο έχει τραβηχτεί από κινητό, η 16χρονη εμφανίζεται να πλησιάζει μαζί με την 20χρονη ξαδέλφη της, Νουρ Ταμίμι, δύο Ισραηλινούς στρατιώτες και στη συνέχεια να τους κλωτσούν, γρονθοκοπούν και χαστουκίζουν στο χωριό του Νάμπι Σάλεχ. Το περιστατικό καταγράφεται στις 15 Δεκεμβρίου, ενώ αργότερα έγινε viral.
 
Στο βίντεο οι στρατιώτες παραμένουν απαθείς απέναντι στις κινήσεις των δύο κοριτσιών και στη συνέχεια απομακρύνονται.
 
Σύμφωνα με την συνήγορό της Α. Ταμίμι, οι κατηγορίες αφορούν το συγκεκριμένο περιστατικό και πέντε ακόμη περιστατικά στα οποία η Άχεντ Ταμίμι ενεπλάκη τον περασμένο χρόνο.
 
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο του στρατοδικείου, οι δύο στρατιώτες βρίσκονταν στην αυλή σπιτιού για να εμποδίσουν τους Παλαιστίνιους να πετούν πέτρες εναντίον Ισραηλινών που βρίσκονταν εκεί κοντά. Η οικογένεια της Άχεντ Ταμίμι δηλώνει ότι το περιστατικό συνέβη στην αυλή του δικού της σπιτιού. 
 
Η Νουρ Ταμίμι συνελήφθη στις 20 Δεκεμβρίου και απαγγέλθηκαν εναντίον της κατηγορίες για διακεκριμένη επίθεση κατά στρατιώτη και επίθεση κατά στρατιωτών εν ώρα υπηρεσίας. Θα προσαχθεί αύριο το απόγευμα ενώπιον του δικαστηρίου του Οφερ, το οποίο και θα αποφασίσει εάν θα παραμείνει υπό κράτηση μέχρι τη δίκη της, η ημερομηνία της οποίας δεν έχει προσδιορισθεί. Η Άχεντ Ταμίμι και η μητέρα της, η οποία εμφανίζεται επίσης στο βίντεο, κρατούνται επίσης.

Υπογραμμίζεται πως η Άχεντ έχει ξεσηκώσει ένα τεράστιο κίνημα αλληλεγγύης στο πρόσωπό της, που μεταφράζεται και σε μια διαδικτυακή συλλογή υπογραφών για την απελευθέρωση της ίδιας και άλλων παιδιών, που μέχρι στιγμής έχει φτάσει σχεδόν τις 210 χιλιάδες υπογραφές. Η ιστορία της άγγιξε και τον μονίμως άγρυπνο σκιτσογράφο, Κάρλος Λατούφ, που δημοσίευσε σκίτσο για εκείνη.