Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις κατοχής (IDF) επιβεβαίωσαν ότι πραγματοποίησαν επιχείρηση στην περιοχή, υποστηρίζοντας ότι στόχος της ήταν διοικητές της Χαμάς.
«Οι τρομοκράτες χτυπήθηκαν σε αεροπορικό πλήγμα ακριβείας, προκειμένου να εξαλειφθεί η απειλή», αναφέρεται στην ανακοίνωση των IDF, η οποία κοινοποιήθηκε μέσω Telegram.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας στη Λωρίδα της Γάζας, τουλάχιστον 1.265 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από τις 10 Οκτωβρίου 2025, ημερομηνία κατά την οποία τέθηκε σε εφαρμογή η εύθραυστη κατάπαυση πυρός στον παλαιστινιακό θύλακα.
Σημειώνεται ότι η εξέλιξη έρχεται ενώ συνεχίζονται οι αναφορές για την κατάσταση στη Γάζα, καθώς και οι διεθνείς συζητήσεις για την επόμενη ημέρα, την ανοικοδόμηση του θύλακα και τους όρους που συνδέονται με τον αφοπλισμό της Χαμάς.