Η σφαγή του Λάντλοου και η δολοφονία του Έλληνα μετανάστη και συνδικαλιστή Λούη Τίκα/ Luis Tikas (Ηλία Σπαντιδάκη) αποτελεί μία από τις κομβικές στιγμές του αμερικανικού εργατικού κινήματος και ενώνει, έναν ολόκληρο αιώνα μετά, τις ΗΠΑ του 1914 με τις εργατικές και μεταναστευτικές διεκδικήσεις της Ελλάδας του 2014.

Οι μνήμες, η ιστορία και η κληρονομιά του Λούη Τίκα και του Λάντλοου στο Κολοράντο, βρίσκονται στο κέντρο του ντοκιμαντέρ μέσα από το λόγο κορυφαίων ιστορικών, καλλιτεχνών και απογόνων ανθρακωρύχων. Η ταινία ανιχνεύει τα σημάδια που άφησε στο σώμα της εργατικής Αμερικής μία τραγωδία που πολλοί προσπάθησαν να κάνουν να ξεχαστεί.

Οι δημιουργοί το αφιερώνουν στη μνήμη του Κώστα Εφήμερου, που όχι μόνο τους συμπαραστάθηκε δημιουργώντας τον ιστότοπο του ντοκυμανταίρ, αλλά και σε κάθε λογής δυσκολίες που προέκυψαν τότε και ελπίζουν να ενισχύσετε το Τhe Press Project για να συνεχίσει να παράγει ελεύθερη και ανεξάρτητη δημοσιογραφία.

Το «Παλληκάρι» έχει πραγματοποιήσει πάνω από 200 προβολές σε όλη την Ελλάδα και στο εξωτερικό – ΗΠΑ, Καναδά, Μεξικό, Ιρλανδία, Πορτογαλία, Τουρκία, Ινδονησία, και έχει βραβευθεί στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ της Χαλκίδας ως το καλύτερο ντοκιμαντέρ του 2014, ενώ βραβείο καλύτερης πρωτότυπης μουσικής απέσπασε, στο ίδιο φεστιβάλ, η μουσική της ταινίας, που έγραψε ο Μάνος Βεντούρας.

Παλικάρι - Ο Λούης Τίκας και η Σφαγή του Λάντλοου» | Neos Kosmos