Ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται στις ΗΠΑ όπου το βράδυ της Τρίτης (ώρα Ελλάδας) αναμένεται να συναντήσει τον Ντόναλντ Τραμπ, και από το πρωί της Τρίτης, το γύρω του διαδικτύου κάνουν οι φωτογραφίες του στο γήπεδο της Ουάσιγκτον, όπου «κατάφερε να ξεκλέψει λίγο χρόνο» -όπως αναφέρουν αρκετά ΜΜΕ- για να παρακολουθήσει τον αγώνα NBA μεταξύ των Washington Wizards και των Boston Celtics.

Σύντομα, η πληροφορία πως το κόστος για να εξασφαλίσουν δύο άτομα εισιτήρια για έναν αγώνα NBA φτάνει τα 4.600 προκάλεσε πλήθος αντιδράσεων και επικριτικών σχολίων για την «ψυχαγωγία» του πρωθυπουργού, προκαλώντας και ερωτήματα για το ποιος πλήρωσε γι’ αυτά.

Σύμφωνα με το ethnos.gr, που επικαλείται «απόλυτα ασφαλείς πληροφορίες», ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν πλήρωσε για τα εισιτήρια, αλλά αυτά του παραχωρήθηκαν από τον Ελληνοαμερικανό επιχειρηματία, ιδιοκτήτη της ομάδας της Ουάσιγκτον, Τεντ Λεόνσις. Μάλιστα, όπως σημειώνεται στο ίδιο δημοσίευμα, ο επιχειρηματίας βρέθηκε στο γήπεδο και παρακολούθησε μαζί με το ζεύγος Μητσοτάκη τον αγώνα.