Βέβαιος ότι η κυβέρνηση δεν θα ξεπουλήσει τον ΟΛΠ,εμφανίζεται ο υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας, τονίζοντας ότι θα αξιολογήσει το αποτέλεσμα του διαγωνισμού «με υπευθυνότητα και πληρότητα, όπως επιτάσσει ο θεσμικός μου ρόλος, όταν λάβω όλο τον φάκελο, τον οποίο έχω ζητήσει».

«Παρά τους ισχυρισμούς δεύτερης διαλογής, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ  δεν σκοπεύει να ξεπουλήσει το λιμάνι ενώ επισημαίνει πως η κυβέρνηση κατέβαλε προσπάθειες βελτίωσης της συμφωνίας πώλησης επιρρίπτοντας ταυτόχρονα ευθύνες στο ΤΑΙΠΕΔ.

«Προσδοκούμε ότι θα κατοχυρώσουμε τις εργασιακές σχέσεις, θα προστατεύσουμε τις επιχειρήσεις-χρήστες του λιμανιού από μονοπωλιακές πρακτικές, θα οριοθετήσουμε τη συμμετοχή των παραλιμένιων δήμων σε σημαντικές αποφάσεις για έργα που διαφορετικά μπορεί να έχουν αρνητικές επιπτώσεις στις πόλεις, θα ενισχύσουμε και θα αποσαφηνίσουμε τον προβλεπόμενο εποπτικό ρόλο του κράτους στη λειτουργία του λιμανιού», σημειώνει ο κ. Δρίτσας.

Τέλος, αναφορικά με το προσφυγικό ζήτημα, ο κ. Δρίτσας επισημαίνει ότι «η Ευρώπη στο σύνολό της πρέπει και μπορεί να αναλάβει την ευθύνη της για τους πρόσφυγες, να μη μένει απαθής. Υπάρχουν λύσεις με σεβασμό στην ανθρώπινη ζωή και τον ευρωπαϊκό πολιτισμό», τονίζει ο κ. Δρίτσας, υπογραμμίζοντας τον ενεργό ρόλο που θα πρέπει να έχει και η Τουρκία. «Το πρόβλημα το έχει η Ευρώπη, εμείς εισπράττουμε τις συνέπειες. Εάν κάποιοι εννοούν αλλά δεν το λένε ανοικτά, ότι πρέπει να πνίγουμε τους πρόσφυγες, να ξέρουν ότι λάθος πόρτα χτυπούν. Η ελληνική κοινωνία και η ελληνική πολιτεία δεν θα το επιτρέψουν» ,καταλήγει.