Ανακοίνωση του Δικτύου Ελεύθερων Φαντάρων “Σπάρτακος” και της Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμένων:

“Κύριε Υπουργέ Εθνικής Άμυνας Δ.Αβραμόπουλε…
 
Κύριε ΑΓΕΕΘΑ Αντιστράτηγε Κωσταράκο…
 
Κύριε ΑΓΕΣ Αντιστράτηγε Τσέλιο…
 
ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΣΑΣ
 
Παραλίγο αυτόχειρες, δυο αξιωματικοί του Στρατού. Ένας νέος ανθυπολοχαγός ήπιε απορρυπαντικό κι ένας στρατιωτικός γιατρός έπεσε στη θάλασσα.
 
Σας το είπαμε πρόσφατα, ξανά, αλλά κάνετε ότι δεν ακούτε: οι αυτοκτονίες-δολοφονίες πλέον εξαπλώνονται στους φαντάρους αλλά κυρίως στους υπαξιωματικούς και στους αξιωματικούς, σε όλη την Ελλάδα, σε όλα τα Σώματα, σε όλες τις μονάδες, είτε της Αθήνας είτε της μαυρίλας της Μυτιλήνης.
 
Βλέπεις η άγρια ταξική κυβερνητική πολιτική και τα Μνημόνια Ε.Ε.-ΔΝΤ-τραπεζών μας στοχοποιούν όλους!
 
Σύμφωνα με την εφημερίδα ΕΜΠΡΟΣ της Λέσβου “δυο αξιωματικοί του Στρατού στη Λέσβο, με διαφορά λίγες μέρες ο ένας από τον άλλον, προσπάθησαν να θέσουν τέρμα στη ζωή τους. Κι αν το να προβαίνει σε τέτοιες απονενοημένες ενέργειες ένας έφεδρος στρατιώτης ή έστω ένας επαγγελματίας οπλίτης, όπως έγινε πριν έναν περίπου μήνα στο Μανταμάδο, μπορεί να το κατανοήσει κανείς, απόπειρες αυτοκτονίας από εκπαιδευμένους μόνιμους αξιωματικούς δεν ερμηνεύονται. Δεν μπορεί να ερμηνευθεί πώς ένας ανθυπολοχαγός, απόφοιτος της Σχολής Ευελπίδων, μπορεί να αποπειράται να αυτοκτονήσει πίνοντας απορρυπαντικά. Ή πώς μπορεί να πέσει να πνιγεί στη θάλασσα ένας νέος στρατιωτικός γιατρός, απόφοιτος της Στρατιωτικής Ιατρικής.

Τα δύο γεγονότα που συνέβησαν προσφάτως με διαφορά λίγων ημερών, έχουν προβληματίσει την τοπική στρατιωτική ηγεσία, που προσπαθεί να αντιληφθεί το «πώς» και το «γιατί» των δύο δυσερμήνευτων περιστατικών.
 
Το πρώτο συνέβη σε στρατόπεδο στην Αγία Παρασκευή. Ανθυπολοχαγός του Ελληνικού Στρατού, απόφοιτος της Σχολής Ευελπίδων, αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει πίνοντας μεγάλη ποσότητα υγρού απορρυπαντικού. Κυριολεκτικά διεσώθη την τελευταία στιγμή.

 
Λίγες μέρες μετά, στρατιωτικός γιατρός, απόφοιτος της Σχολής Στρατιωτικής Ιατρικής, αποπειράται να θέσει τέρμα στη ζωή του πέφτοντας στη θάλασσα. Κι αυτός διεσώθη την τελευταία στιγμή.
 


Γιατί;

 
Μην μας πείτε μόνο ότι “τους παράτησε η γκόμ…”
 
Ξέρουμε, θα κάνετε ΕΔΕ, “το μαχαίρι θα φτάσει στο κόκκαλο” και φυσικά, “θα λάμψει η αλήθεια..”.
 
Α, και “θα αποδοθεί Δικαιοσύνη…”
 
Λες και τα κόμματα της Siemens και της μίζας των εξοπλισμών, της διαφθοράς και της διαπλοκής, ξέρουν τι θα πει αυτή η λέξη…”.