Το περιστατικό συνέβη περίπου στις 8:00, ώρα ΗΠΑ,  στο Γυμνάσιο του Μάρσχαλ Κάουντι, σύμφωνα με δημοσιεύματα της Κρατικής Αστυνομίας του Κεντάκι στο Twitter. 

«Η περιοχή είναι ασφαλής και ο ύποπτος είναι υπό κράτηση» δήλωσε η αστυνομία, ενώ σύμφωνα με το τοπικό τηλεοπτικό σταθμό WPSD-TV το άτομο που σκοτώθηκε ήταν μαθητής, όπως αναδημοσιεύει το Reuters.
 
Τέσσερις από τους τραυματίες μεταφέρθηκαν με ελικόπτερο στο Ιατρικό Κέντρο Πανεπιστημίου Vanderbilt στο Νάσβιλ. Ο κυβερνήτης του Κεντάκι, Μάτ Μπέβιν, χαρακτήρισε το περιστατικό μια «τρομερή τραγωδία»,  «Είναι απίστευτο ότι αυτό θα συνέβαινε σε μια μικρή πολιτεία» πρόσθεσε.
Ο ύποπτος κατηγορείται για δολοφονία και πολλαπλές καταμέτρηση απόπειρας δολοφονίας, δήλωσε η Κρατική Αστυνομία του Κεντάκυ. Η αστυνομία δεν εξέδωσε κανένα κίνητρο για τα γυρίσματα, αλλά δήλωσε ότι πίστευαν ότι ο δράστης ενήργησε μόνος του.
 
O ύποπτος κατηγορείται για διπλή δολοφονία και για πολλαπλές απόπειρες δολοφονίας, όπως δήλωσε η Κρατική Αστυνομία του Κεντάκι. Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστά τα κίνητρα του υπόπτου, όμως η αστυνομία είπε ότι θεωρεί πως ενέργησε μόνος του.