Δύο Παλαιστίνιοι διαδηλωτές τραυματίστηκαν θανάσιμα από πυρά του ισραηλινού στρατού κατά τη διάρκεια νέας διαδήλωσης στη Λωρίδα της Γάζας την Παρασκευή. Σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, ένας 25χρονος έχασε τη ζωή του. Λίγη ώρα μετά αξιωματούχος νοσοκομείου του παλαιστινιακού θύλακα δήλωσε πως υπέκυψε στα τραύματα του και ο 15χρονος.

Όπως αναφέρει το Gulfnews ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ ανέφεραν ότι περίπου 8.000 κάτοικοι της Γάζας συμμετείχαν στις διαδηλώσεις σε περίπου πέντε τοποθεσίες κατά μήκος του φράκτη. Τουλάχιστον 220 τραυματίστηκαν, ενώ 90 από αυτούς υπέστησαν τραύματα από πραγματικά πυρά.

Υπενθυμίζεται ότι από τις 30 Μαρτίου οι Παλαιστίνιοι διαδηλώνουν συνεχώς καταγγέλλοντας τον ισραηλινό αποκλεισμό της Γάζας και ζητώντας την επιστροφή των Παλαιστίνιων προσφύγων που εκδιώχθηκαν από τα εδάφη τους το 1948, όταν ιδρύθηκε το κράτος του Ισραήλ. Μέχρι τώρα έχουν σκοτωθεί 159 και έχουν τραυματιστεί περισσότεροι από 17.000.

Προ ημερών η κυβέρνηση του Ισραήλ αποφάσισε να παγώσει τις παραδόσεις καυσίμων και φυσικού αερίου στη Λωρίδα της Γάζας, υποστηρίζοντας πως προβαίνει σε αντίποινα για τους αυτοσχέδιους εμπρηστικούς μηχανισμούς προσαρμοσμένους σε μπαλόνια και χαρταετούς που στέλνουν Παλαιστίνιοι στην ισραηλινή επικράτεια.

Αναμένεται συνάντηση για διαπραγματεύσεις

Όπως αναφέρει το πρακτορείο Haaretz, ο Μπ. Νετανιάχου αναμένεται να συναντηθεί την Κυριακή με ανώτερα υπουργικά στελέχη με θέμα προτάσεις τον τερματισμό των εχθροπραξιών. Υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της Χαμάς έφτασαν από την Αίγυπτο στη Γάζα αργά την Πέμπτη για να συζητήσουν μια πιθανή συμφωνία