Συγκεκριμένα η υπόθεση αφορά τη μήνυση του διοικητή του 586 ΤΠ/Κέντρου Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων Γρεβενών, για συκοφαντική δυσφήμηση. Μήνυση που αφορά τη δημοσιοποίηση από τον «Σπάρτακο» γράμματος φαντάρων που κατήγγειλαν πολλαπλές παραβιάσεις του Συντάγματος και του στρατιωτικού Κανονισμού από αξιωματικούς, απαράδεκτες συνθήκες υγιεινής, ατομικά και συλλογικά καψώνια.
 
Αξίζει να σημειωθεί και ο ρόλος της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος που αποκάλυψε τα στοιχεία του διαχειριστή, ώστε να ασκηθεί στη συνέχεια η ποινική δίωξη. Η παρέμβαση της ΔΗΕ, που σύμφωνα με την πελυρά του κατηγορουμένου έγινε χωρίς εισαγγελική εντολή, οδήγησε στα στοιχεία του διαχειριστή της ιστοσελίδας του «Σπάρτακου», Νίκου Αργυρίου.

«Δύσκολα μπορώ να θυμηθώ τέτοια καταδικαστική απόφαση για την κατηγορία της συκοφαντικής δυσφήμισης» τόνισε στο TPP η συνήγορος, Αντωνία Λεγάκη που επισημαίνει για την καταγγελία των φαντάρων υπήρξε παρέμβαση του Γενικού Επιτελείου Στρατού για τις συνθήκες στο στρατόπεδο των Γρεβενών. Πρόσθεσε ότι ήδη έχει ασκηθεί έφεση.