Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο», η Θ. Τζάκρη δήλωσε πως δεν συμφωνεί με το άνοιγμα της κυβέρνησης προς την Κεντροδεξιά με την τοποθέτηση της Κατερίνας Παπακώστα στη θέση της υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, καθώς ο προοδευτικός χώρος δεν συνδέθηκε ποτέ με τον Καραμανλισμό και συγκεκριμένα με τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, που χρεοκόπησε τη χώρα και την άφησε να καεί από άκρη σε άκρη στις πυρκαγιές του 2008.

«Ένας ανασχηματισμός εκπέμπει πάντα πολιτικό μήνυμα. Με τις επιλογές που έκανε σε συμβολικό επίπεδο ο πρωθυπουργός στο υπουργικό συμβούλιο, εξελίσσεται σε ένα μεγάλο προοδευτικό χώρο, στον προοδευτικό πόλο απέναντι στην Δεξιά, στον οποίο η Κεντροαριστερά θα έχει σημαίνοντα ρόλο και λόγο, χωρίς ο ΣΥΡΙΖΑ να απολέσει τον πολιτικό του ριζοσπαστισμό, που είναι όρος εκ των ων ουκ άνευ για την πολιτική του επιβίωση και κυριαρχία.

Όσον αφορά τη διεύρυνση προς την Κεντροδεξιά, εκτιμώ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν χρειάζεται τέτοιους συμβολισμούς, δεν χρειάζεται να διευρυνθεί προς πάσα κατεύθυνση και δεν είναι λογικό. Ποτέ η Αριστερά και ο προοδευτικός χώρος δεν είχε ανάγκη ούτε τον Καραμανλή ούτε τον καραμανλισμό, δεν συνδέθηκε ποτέ με τον Καραμανλή και τον καραμανλισμό. Με ποιον Καραμανλή επιχειρεί να συνδεθεί ο ΣΥΡΙΖΑ, τον Καραμανλή της δεκαετίας του '60 και του '70, ή με τον Κώστα Καραμανλή που χρεοκόπησε την χώρα και άφησε την χώρα να καεί από άκρη σε άκρη το 2008;».

Εκτίμησε πως από εδώ και στο εξής στόχος της κυβέρνησης θα πρέπει να είναι οι συμμαχίες με προοδευτικό πρόσημο, επισημαίνοντας ότι ως ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν ανάγκη έναν εκπρόσωπο της Δεξιάς, καθώς μπορούν να χειριστούν τα πράγματα με πολύ καλύτερο τρόπο. Τόνισε την ανάγκη να μην υπάρξουν συμμαχίες με την Κεντροδεξιά για να μη θολώσει ο προοδευτικός πόλος.

«Οι όποιες συμμαχίες πρέπει να γίνουν από εδώ και στο εξής δεν πρέπει να είναι παρά συμμαχίες με προοδευτικό πρόσημο. Αν επιχειρούμε συμμαχίες προς την Κεντροδεξιά, εκπέμπεται θολό μήνυμα προς την κοινωνία. Όλοι συμφωνούμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί και θέλουμε να αποτελεί και στο μέλλον τον πόλο που θα αντιπαρατίθεται διαρκώς στην Δεξιά.

Δεν χρειαζόταν στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ένας εκπρόσωπος της Δεξιάς για να πετύχουμε βελτίωση στα θέματα εσωτερικής ασφάλειας. Ως ΣΥΡΙΖΑ εκτιμώ ότι θα μπορούσαμε να το κάνουμε από μόνοι μας, με πολύ καλύτερο τρόπο. Έχουμε καλύτερες πολιτικές να εφαρμόσουμε στην κατεύθυνση αυτή. Εκτιμώ ότι σε αυτή την περίπτωση φεύγει ένα ψευδεπίγραφο μήνυμα προς την κοινωνία, θολώνει ο προοδευτικός πόλος».