Φοιτητές και εκπαιδευτικοί βρέθηκαν στους δρόμους της Αθήνας την ίδια ώρα που μέσα στη βουλή συζητείται το νομοσχέδιο που ενισχύει την απορρύθμιση της Παιδείας, αναγνωρίζοντας τα πτυχία των κολεγίων για διορισμό στη δημόσια εκπαίδευση, μειώνοντας την κρατική χρηματοδότηση των πανεπιστημίων μέσω «αξιολόγησης» και δημιουργώντας «Ανεξάρτητη» Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΕΘΑΑΕ) με πρόεδρο που θα ορίζεται με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, ύστερα από εισήγηση του υπουργού Παιδείας.

Nikos Libertas / SOOC

Αντιπροσωπεία εκπαιδευτικών φτάνοντας στη βουλή ζήτησε να συναντηθεί με την υπουργό Παιδείας και μπήκε εντός του κτηρίου προκειμένου να πραγματοποιηθεί η συνάντηση.

Nikos Libertas / SOOC

Η επαγγελματική εξίσωση των αποφοίτων των κολεγίων με τους αποφοίτους δημόσιας ανώτατης εκπαίδευσης έχει ξεσηκώσει πληθώρα αντιδράσεων με τη Σύγκλητο του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου να θέτει ζήτημα αντισυνταγματικότητας, ενώ το Πρυτανικό Συμβούλιο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων υπογραμμίζει ότι όλες οι σχετικές ενστάσεις αφορούν «μείζονα ακαδημαϊκά, ηθικά και θεσμικά ζητήματα».

Nikos Libertas / SOOC

Στο τέλος της πορείας μπλοκ φοιτητών που είχαν παραμείνει έξω από την είσοδο της βουλής συγκρούστηκαν με τα ΜΑΤ, τα οποία έκαναν χρήση χημικών.

Nikos Libertas / SOOC