Θύμα ληστείας έπεσε το βράδυ της 30ης Οκτωβρίου, ένας 23χρονος μετανάστης πακιστανικής καταγωγής στη Μυτιλήνη, τον οποίο αφού οι ληστές τραυμάτισαν με μαχαίρι, του αφαίρεσαν το ποσό των 2.000€.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βορείου Αιγαίου, την επόμενη ημέρα, στις 31 Οκτωβρίου, η υπόθεση εξιχνιάστηκε και συνελήφθησαν, δύο ημεδαποί, ηλικίας 20 και 31 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κατά περίπτωση για τα αδικήματα της ληστείας και της πρόκλησης σωματικών βλαβών, καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων, ενώ ταυτοποιήθηκε και 23χρονος ημεδαπός, που εμπλέκεται στη συγκεκριμένη υπόθεση.

Από την προανάκριση και τις έρευνες της υποδιεύθυνσης ασφαλείας Μυτιλήνης , προέκυψε ότι, ο 23χρονος και ο 31χρονος δρώντας από κοινού, αφαίρεσαν από την κατοχή του αλλοδαπού τραυματίζοντας τον με τη χρήση σωματικής βίας και αιχμηρού αντικειμένου, το χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ. «Κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης προέκυψε ότι, ο 20χρονος κατά το χρόνο του συμβάντος, επιτηρούσε την περιοχή ως τσιλιαδόρος», σημειώνει η ανακοίνωση.

Στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκε και κατασχέθηκε, στιλέτο με μήκος λάμας δώδεκα εκατοστά.

Πληροφορίες που επικαλείται ο τοπικός ιστότοπος της Μυτιλήνης «Στο Νησί», αναφέρουν πως ο νεαρός μετανάστης ζει μόνιμα στο νησί και οι δράστες φέρεται να γνώριζαν το θύμα καθώς κα το γεγονός ότι είχε στην κατοχή του το αρκετά χρήματα.