Αναρμόδιο δήλωσε και πάλι το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ), στο αίτημα του Δημήτρη Κουφοντίνα, που συνεχίζει να νοσηλεύεται στην εντατική του νοσοκομείου Λαμίας, να κριθεί παράνομη η μεταγωγή του στις φυλακές Δομοκού, που έγινε σε συνθήκες απαγωγής και οδήγησε τον κρατούμενο στην απεργία πείνας, αλλά και χιλιάδες πολίτες στο δρόμο, με αίτημα να υπάρξει Κράτος Δικαίου για όλους. 

Συγκεκριμένα, οι δικηγόροι του επί 66 ημέρες απεργού πείνας κατέφυγαν στο δικαστήριο, ζητώντας την ακύρωση των αντισυνταγματικών αποφάσεων της γγ Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφίας Νικολάου, που κατέληξαν στην μεταγωγή του στις φυλακές Δομοκού.

Και πάλι, το ΣτΕ δήλωσε αναρμόδιο, επικαλούμενο νόμο της δεκαετίας του ΄50, αναφέροντας ότι αρμόδια για τέτοια ζητήματα είναι τα ποινικά Δικαστήρια.

Υπενθυμίζεται ό,τι πριν την συνεδρίαση της ΚΕΠ, οι δικηγόροι του Δημήτρη Κουφοντίνα, που τότε συνέχιζε σε κρίσιμη κατάσταση την απεργία πείνας, είχαν προσφύγει στο αρμόδιο ποινικό δικαστήριο της Λαμίας, που και και εκείνο είχε δηλώσει αναρμόδιο.  

Η αίτηση ακύρωσης του Δημήτρη Κουφοντίνα θα συζητηθεί την Παρασκευή 2/4  στην Ολομέλεια του συμβουλίου, με εισηγητή τον Ευθύμιο Αντωνόπουλο. Αίτηση ακύρωσης στο ΣτΕ κατατίθεται «για υπέρβαση εξουσίας ή παράβαση νόμου» και «επιτρέπεται μόνο κατά των εκτελεστών πράξεων των διοικητικών αρχών και των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου, που δεν υπόκεινται σε άλλο ένδικο μέσο ενώπιον δικαστηρίου».