X
Πατήστε εδώ για να γίνετε συνδρομητής! Αν είστε ήδη Συνδεθείτε για να μη βλέπετε αυτό το μήνυμα
X

Συνδεθείτε μέσω TPP Community

Έχετε συνδεθεί επιτυχώς

Δύο πάνινες μάσκες τον Σεπτέμβριο σε κάθε μαθητη το κυβερνητικό σχέδιο

Τα εξειδικευμένα μέτρα για τη λειτουργία των σχολείων από την 7η Σεπτεμβρίου ανακοινώνει σήμερα, Δευτέρα το Υπουργείο Παιδείας, ενώ λεπτομέρειες για τις δωρεάν μάσκες έδωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, τονίζοντας ότι το σχέδιο προβλέπει χορήγηση δύο πάνινων μασκών σε κάθε μαθητή, τον Σεπτέμβριο


«Να συνειδητοποιήσουμε ότι θα ζήσουμε με μάσκες πολλούς μήνες. Πρακτικά, δεν ήταν δυνατόν να δίνουμε κάθε μέρα μάσκα, γι αυτό επιλέχθηκαν πάνινες επαναχρησιμοποιούμενες μάσκες που θα δοθούν δωρεάν μέσω της Ένωσης Δήμων», εξήγησε ο υπουργός Εσωτερικών και όπως αποσαφήνισε «θα εφοδιάσουμε τα παιδιά καταρχήν με δύο μάσκες και στη συνέχεια με τουλάχιστον άλλη μία. Τη Δευτέρα θα δοθούν τα χρήματα στην Κεντρική Ένωση Δήμων. Αύριο θα γίνουν οι ανακοινώσεις από την Υπουργό Παιδείας. Η εισήγηση των επιστημόνων είναι τα σχολεία να ανοίξουν στις 7 Σεπτεμβρίου».

Από την άλλη πλευρά, κάλεσμα στην υπουργό Παιδείας να συγκαλέσει τους Επιτρόπους Μορωτικών και Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής για άμεση ανάληψη των προτεινόμενων πρωτοβουλιών απευθύνει ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης με άρθρο του στην «Αυγή» με τίτλο «Η αποτυχία της προετοιμασίας είναι η προετοιμασία της αποτυχίας». Μεταξύ άλλων, στο άρθρο του ο κ.Φίλης τονίζει:

Ζητήσαμε επιπλέον χρηματοδότηση για την Παιδεία, προκειμένου να διαμορφωθούν τάξεις με δραστικά μειωμένη «μαθητική πυκνότητα» (10-12 μαθητών), όπως προτείνουν οι επιστήμονες διεθνώς.

Για να υποστηριχθεί κάτι τέτοιο απαιτούνταν επιπλέον προσλήψεις αναπληρωτών και επιτάχυνση του διορισμού των 10.500 μονίμων εκπαιδευτικών, που είχε ξεκινήσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Ακούμε αντίθετα ότι οι τάξεις θα λειτουργήσουν με πλήρη μαθητική σύνθεση, όπως προ πανδημίας και πρακτικά με το συνήθη αριθμό εκπαιδευτικών.

Ζητήσαμε να αξιοποιηθεί το καλοκαίρι για καίριες παρεμβάσεις στην σχολική κτιριακή υποδομή (κοινόχρηστοι χώροι και χώροι υγιεινής, αίθουσες που στερούνταν ικανοποιητικού αερισμού κ.ά.). Προτείναμε ένα αποκεντρωμένο σχεδιασμό δράσης, με την επίβλεψη των Περιφερειακών Διευθύνσεων και την ενεργοποίηση των δήμων. Δεν έγινε τίποτα.

Προτείναμε την αναζήτηση πρόσθετων, εναλλακτικών σχολικών αιθουσών μέσω των ΟΤΑ ως προσωρινό μέτρο ανάγκης. Καμία ενέργεια. Αντίθετα, το υπουργείο ετοιμάζεται να υλοποιήσει την απαράδεκτη ρύθμιση που ψήφισε τον Ιούνιο, αυξάνοντας εν μέσω πανδημίας τους μαθητές στα δημοτικά από 22 σε 25!

Ζητήσαμε ουσιαστική επιμόρφωση των εκπαιδευτικών με την ενεργοποίηση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής, ώστε να δοθούν οδηγίες για την αναπλήρωση των μαθημάτων και την προσαρμογή στις πρωτόγνωρες συνθήκες. Αυτό εξάλλου είναι το κύριο καθήκον του, όχι η αντιπαιδαγωγική αναταραχή των ωρολογίων προγραμμάτων. Καμία ανταπόκριση.»


Σε χρειαζόμαστε

Το ThePressProject είναι το μοναδικό μέσο ανεξάρτητης, ερευνητικής και αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας που στηρίζεται αποκλειστικά στις μικρο-δωρεές των επισκεπτών του. Πιστεύουμε ότι η πληροφορία πρέπει να είναι διαθέσιμη σε όλους και για αυτό δεν κλειδώνουμε κανένα κομμάτι της ύλης αλλά για να παραχθεί το πρωτογενές υλικό που θα βρείτε εδώ χρειαζόμαστε την υποστήριξή σου. Αν δεν πληρώσουμε εμείς για την ενημέρωσή μας, θα την πληρώσει κάποιος άλλος (και αν δεν είσαι ο Μαρινάκης μάλλον δεν έχεις τα ίδια συμφέροντα). Μάθε πώς
- Κάνε κλικ για να σχολιάσεις