Την παραλαβή 53 επιπλέον οχημάτων ανακοίνωσε η ελληνική αστυνομία. Όπως αναφέρει, πρόκειται για «φορτηγά οχήματα υπηρεσιακού και ελεύθερου χρωματισμού».

Πρόκειται για οχήματα, τα οποία αποκτήθηκαν με σύμβαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, μέσω συγχρηματοδότησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης – Ταμείου Εσωτερικής Ασφάλειας 2014-2020.

Πιο αναλυτικά κατανέμονται:

(29) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
(7) στο Βόρειο Αιγαίο,
(6) στην Ήπειρο,
(5) στα Δωδεκάνησα,
(3) στην Κεντρική Μακεδονία,
(2) στη Δυτική Μακεδονία και
(1) στα Ιόνια Νησιά.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση της:

Υπενθυμίζεται ότι εντός του 2020 η Ελληνική Αστυνομία υλοποίησε ένα από τα μεγαλύτερα εξοπλιστικά προγράμματα, με την παραλαβή (1.453) νέων οχημάτων, ενώ πρόσφατα παρελήφθησαν επιπλέον (45) οχήματα.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα, στους εξοπλισμούς πάνω από 30 εκατομμυρίων της ΕΛΑΣ για το 2020, ήρθαν να προστεθούν ακόμα 23 εκατομμύρια ευρώ, όπως ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Τάξης, Κωνσταντίνος Τσουβάλας, λέγοντας ταυτόχρονα ότι «ικανοποιήθηκαν όλα τα αιτήματα των αστυνομικών και των συνδικαλιστικών φορέων». Το νέο πακέτο χρημάτων, μεταξύ άλλων, θα αφορά και την αγορά θωρακισμένων οχημάτων «σαν αυτά που χρησιμοποιήθηκαν στον Έβρο» αλλά και αναβάθμιση των επιχειρησιακών λεωφορείων.

Χωρίς σταματημό οι εξοπλισμοί της ΕΛ.ΑΣ και το 2021