Απαντήσεις έρχονται από διάφορες πλευρές στους ακροδεξιούς που προσπαθούν να «ψαρέψουν» σε θολά νερά την ώρα που οι νησιώτες είναι σε αναβρασμό αντιδρώντας στη δημιουργία κλειστών δομών κράτησης προσφύγων και μεταναστών.

«Κανένας ελεύθερος άνθρωπος στη φυλακή»

Σε κατάληψη προχώρησε το Γενικό Λύκειο του Μανταμάδου με ξεκάθαρο μήνυμα. «Κανένας ελεύθερος άνθρωπος στη φυλακή, όχι στην κλειστή δομή» γράφει το σύνθημα στο πανό των μαθητών, ενάντια στη δημιουργία δομής κλειστού τύπου προσφύγων και μεταναστών στην Καράβα.

«Συμμετέχουμε ενεργά στην διαμαρτυρία του νησιού μας κατά της εγκατάστασης νέας δομής, σε κανέναν άνθρωπο δεν αξίζει να ζει μέσα σε μια φυλακή και επίσης δεν αξίζει να αλλοτριωθεί ο τόπος μας», πρόσθεσαν οι μαθητές μιλώντας στην ενημερωτική ιστοσελίδα «στο Νησί».

«Δυνάμεις κατοχής είσαστε ρε, δυνάμεις κατοχής»

Το πρωί της Τρίτης, αφού όλο το προηγούμενο βράδυ χαρακτηρίστηκε από συγκρούσεις και χημικά στη Χίο, οι κάτοικοι που παραμένουν στους δρόμους φώναζαν «ούτε κλειστά, ούτε ανοιχτά, στρατόπεδα συγκέντρωσης δεν θέλουν τα νησιά», κι ειδικά ένας ηλικιωμένος κύριος φώναζε ότι από την μία πλευρά έχουν τους φασίστες, από την άλλη τις «δυνάμεις καταστολής» απευθυνόμενος προς τους αστυνομικούς.