Σύμφωνα με την αναμετάδοση πληροφοριών της ειδησεογραφικής ιστοσελίδας Τ24 από το hellasjournal.gr, ο Τούρκος πρόεδρος μίλησε προς το κόμμα του και υποστήριξε πως δέχεται απειλές από τους Αμερικανούς.

«Αυτή τη στιγμή, οι Ηνωμένες Πολιτείες απειλούν τόσο εμένα, όσο και τον αρχηγό της υπηρεσίας πληροφοριών μου» φέρεται να δήλωσε ο Ερντογάν, ενώ πρόσθεσε πως αντίστοιχες απειλές δέχονται και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της Τουρκίας, «αλλά ό,τι κάνουν, δεν θα πετύχουν».

Παράλληλα, ο Ερντογάν επανέλαβε την αντίθεσή του στο «ειρηνευτικό σχέδιο» του Τραμπ στη Μέση Ανατολή, για την Παλαιστίνη και την ισραηλινή κατοχή. Σημειώνεται πως, κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι «απειλές» που επικαλείται ο Ερντογάν, εκπορεύονται από ένα άρθρο ισραηλινής εφημερίδας τον περασμένο μήνα, το οποίο φέρεται να καλούσε για τη δολοφονία του.

Ίμια και νέα Ίμια

Λίγες ώρες νωρίτερα, ο Τούρκος πρόεδρος προκάλεσε αίσθηση με δηλώσεις του για την Ελλάδα, οι οποίες μάλιστα δεν απαντήθηκαν, τουλάχιστον επίσημα.

Κατά τον Ερντογάν, την περασμένη εβδομάδα, στην επέτειο των Ιμίων, δεν υπήρξε ένταση, επειδή η ελληνική πλευρά δεν προκάλεσε με κινήσεις αντίστοιχες παλαιοτέρων ετών.

«Για παράδειγμα φέτος δεν υπήρξε κρίση στα Ίμια. Γιατί; Λόγω της στάσης που επιδείξαμε. Είπαμε αν γίνει η παραμικρή κίνηση στα Ίμια, όπως και πριν, η απάντησή μας θα είναι διαφορετική. Αν δεν γίνει τίποτα από την Ελλάδα στα Ίμια, τότε θα δείτε ότι κι εμείς δεν θα κάνουμε τίποτα» δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος, ενώ έσπευσε να προσθέσει.

«Γι’ αυτό και ο υπουργός Ακάρ θα καλέσει τον υπουργό Άμυνας της Ελλάδας για να τον ευχαριστήσει και να του πει, να συνεχιστεί το ίδιο που έγινε φέτος και στα Ίμια και στα άλλα νησιά. Αυτό θα πρέπει να γίνει» ανέφερε ακόμα, προκαλώντας πλήθος ελληνικών «πηχυαίων τίτλων», παρότι δεν έχει επιβεβαιωθεί εάν υπήρξε τέτοια συνενόηση.

Ο Τούρκος πρόεδρος σχολίασε και το «σόου» του πρώην χρυσαυγίτη Λαγού στην ευρωβουλή, όπου έσκισε την τουρκική σημαία, δηλώνοντας πως «εμείς δεν πάμε να σκίσουμε τη σημαία μιας χώρας, ενός λαού. Την απάντησή μας τη δίνουμε πολύ διαφορετικά. Τη δίνουμε στην πολιτική, στον στρατιωτικό αγώνα, στην οικονομία, στο εμπόριο, στον τουρισμό, αλλά πάνω από όλα φέτος δεν υπήρξε κρίση στα Ίμια […] στη Βουλή έπραξε πολύ ανήθικα και άτιμα. Εγώ αυτόν δεν τον βλέπω ως Ελλάδα. Το βλέπω ως μια ανηθικότητα που ανήκει μόνο στον ίδιο. Επομένως δεν χρειάζεται να αφιερώσουμε πολύ χρόνο γι’ αυτό» σχολίασε.

Απάντηση από Καμμένο

Μπορεί οι ευχαριστίες Ερντογάν και οι προτροπές για «νέα Ίμια» να μην απαντήθηκαν από τον υπουργείο Άμυνας, όμως ο πρώην υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος, επέλεξε να απαντήσει με μία ανάρτησή του, με φωτογραφία από παλαιότερη «επίσκεψή» του στα Ίμια, όταν με ελικόπτερο πετούσε στεφάνι στη θάλασσα.

«Εμείς τιμάμε τους Ήρωες μας στα Ελληνικά ΙΜΙΑ και εσείς όπως πάντα Ερντογάν θα κάθεστε σαν κότες» ανέφερε στην ανάρτησή του ο πρώην υπουργός.