Νωρίτερα η Βελγική αστυνομία είχε ανακοινώσει τη σύλληψη επτά υπόπτων για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο αεροδρόμιο και το μετρό των Βρυξελλών. Ένας από τους υπόπτους αυτούς φαίνεται να συνδέεται με τον βομβιστή αυτοκτονίας στον σταθμό του μετρό που έχει ταυτοποιηθεί με το όνομα Ελ Μπακράουΐ.

Ο άνθρωπος που συνελήφθη θεωρείται ως ένας από αυτούς που σχεδίαζαν τρομοκρατική επίθεση, σύμφωνα με τις γαλλικές αρχές. Σύμφωνα με τον Βέλγο Γενικό Εισαγγελέα, υπήρξε σύλληψη άλλων δύο υπόπτων. Οι εισαγγελείς έδωσαν στη δημοσιότητα μόνο τα μικρά ονόματα των δύο από αυτούς –Ταουφίκ Α. και Σαλά Α.– ενώ δεν έχουν ανακοινώσει τα στοιχεία του άνδρα που συνελήφθη στο Σκαρμπέκ. Ο τελευταίος, καθώς και ο Ταουφίκ Α., έχουν τραυματιστεί στα πόδια. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του γραφείου των ομοσπονδιακών εισαγγελέων, οι συλλήψεις έγιναν κατά τη διάρκεια αστυνομικών ερευνών στα προάστεια των Βρυξελλών Σάρμπεκ στο βορρά και Τζέτα στα δυτικά, καθώς και στο κέντρο της πρωτεύουσας του Βελγίου.

 
Η απόφαση για την απαγγελία κατηγοριών για τους ύποπτους θα ληφθεί σήμερα. Δεν υπήρξαν άλλες λεπτομέρειες. Όπως αναφέρουν ΜΜΕ του Βελγίου, η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε μετά από πληροφορίες από τις γαλλικές αρχές που την Πέμπτη συνέλαβαν στη Γαλλία έναν ύποπτο.
 
Σύμφωνα με την εφημερίδα De Standaard, η αστυνομία συνέλαβε τον άνδρα που παρουσιάζεται στις εικόνες που υπάρχουν από τις κάμερες ασφαλείας να συνοδεύει τον Χάλιντ Ελ Μπακράουι στο μετρό των Βρυξελλών, προτού ο τελευταίος ανατιναχθεί στον σταθμό του Μάλμπεκ, ωστόσο το γραφείο του ομοσπονδιακού εισαγγελέα δεν επιβεβαίωσε την πληροφορία για τη σύλληψη αυτή.

 
Στο μεταξύ το δημόσιο βελγικό δίκτυο RTBF μετέδωσε ότι η αστυνομία συνέλαβε και έβδομο ύποπτο στην περιοχή του Φορέ.
 
Σύμφωνα με την βελγική εφημερίδα De Morgen, οι διωκτικές αρχές αναγνώρισαν έναν νέο ύποπτο που πιστεύουν ότι διαδραμάτισε κάποιον ρόλο στις επιθέσεις στις Βρυξέλλες, κατονομάζοντας τον άνδρα αυτόν ως τον 28χρονο Σύρο Ναΐμ αλ Χάμεντ.

 
Σύμφωνα με την εφημερίδα αυτός βρίσκεται στην λίστα που κυκλοφόρησε στις υπηρεσίες ασφαλείας άλλων ευρωπαϊκών χωρών μετά τις επιθέσεις της περασμένης Τρίτης στις Βρυξέλλες μαζί με τους Μοχάμεντ Αμπρίνι, Ναζίμ Λαχράουι και Χάλιντ ελ Μπακράουι. Επισημαίνεται ότι ο Ναΐμ αλ Χάμεντ είναι επίσης ύποπτος για ανάμειξη στις επιθέσεις του Νοεμβρίου στο Παρίσι.


Επιβεβαίωση για Λαχρουί

Επιβεβαιώθηκε σήμερα από την ομοσπονδιακή εισαγγελία του Βελγίου ότι ο δεύτερος βομβιστής καμικάζι του αεροδρομίου των Βρυξελλών είναι ο Νατζίμ Λαχραουί.

Αστυνομικές πληροφορίες επιβεβαιώνουν τις πληροφορίες του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων. «Μετά από την ανάλυση του DNA και την διενέργεια έρευνας τις τελευταίες ώρες, η ομοσπονδιακή εισαγγελία είναι σε θέση να επιβεβαιώσει πως ο δεύτερος βομβιστής καμικάζι του αεροδρομίου των Βρυξελλών, είναι όντως ο Νατζίμ Λαχραουί», αναφέρει η ανακοίνωση.