X
Πατήστε εδώ για να γίνετε συνδρομητής! Αν είστε ήδη Συνδεθείτε για να μη βλέπετε αυτό το μήνυμα
X

Συνδεθείτε μέσω TPP Community

Έχετε συνδεθεί επιτυχώς

Έφοδος της αστυνομίας και στο Φαρμακείο των Γιατρών του Κόσμου (UPD)

Νωρίτερα, είχε προηγηθεί έφοδος της αστυνομίας στο Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού.
|

Οι έφοδοι πραγματοποιήθηκαν μετά από επώνυμες καταγγελίες για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Ο έλεγχος στο Φαρμακείο των Γιατρών του Κόσμου έδειξε το αναμενόμενο. Σύμφωνα με τη Γενική Διευθύντρια της οργάνωσης, κα. Θάνου Ευγενία, το πόρισμα επιβεβαίωσε πως τηρούνται όλοι οι κανόνες και οι απαραίτητες προφυλάξεις τόσο στη φύλαξη, όσο και στη διακίνηση ψυχοφαρμάκων (δίγραμμων).

Συγκεκριμένα τα ψυχοφάρμακα δίνονται μόνο με συνταγές ψυχιάτρων και δημόσιων νοσοκομείων, οι οποίες και φυλάσσονται για τρία χρόνια, ενώ τα σκευάσματα αποθηκεύονται σε ειδικούς χώρους, όπου δεν επιτρέπεται η πρόσβαση.

Η έφοδος της Δίωξης Ναρκωτικών πραγματοποιήθηκε παρουσία εισαγγελέα και δύο υπαλλήλων του ΕΟΦ, ενώ η αστυνομία αρνήθηκε να ενημερώσει τους υπεύθυνους της οργάνωσης για τα στοιχεία του καταγγέλλοντος.

Πριν από 15 ημέρες είχε προηγηθεί έλεγχος και από τη Νομαρχία, έπειτα από καταγγελία στο Φαρμακευτικό Σύλλογο, που αφορούσε τις ίδιες κατηγορίες.

Στον προηγούμενο έλεγχο δεν είχε βρεθεί επίσης τίποτα μεμπτό.

«Δεν είναι τυχαίο ότι παράλληλα με την έφοδο σε εμάς, έγινε έφοδος στο Μητροπολιτικό Ιατρείο Ελληνικού, που είναι επίσης ένα κοινωνικό ιατρείο. Εισέβαλαν δηλαδή στα δύο μεγαλύτερα κοινωνικά ιατρεία της χώρας. Πρόκειται για συντονισμένη επίθεση εναντίον των δομών αλληλεγγύης στη χώρα μας. Αυτό μας βάζει σε σκέψεις για το αν ο λόγος της επίθεσης είναι συντεχνιακά συμφέροντα ή κάτι διαφορετικό», δήλωσε στο TPP η κα. Μαΐλλη Λίανα, πρόεδρος των Γιατρών του Κόσμου και παιδίατρος.

«Μέσα σε αυτή την κατάσταση, εμείς προσπαθούμε να παράσχουμε υπηρεσίες υγείας και φροντίδας στους άπορους, τους μετανάστες, τους πρόσφυγες, τους ανασφάλιστους, σε όσους δηλαδή δεν έχουν τα στοιχειώδη και σε όσους λόγω της κατάστασης δεν έχουν πλέον πρόσβαση στο δημόσιο σύστημα υγείας. Αυτό είναι πιθανό να ενοχλεί», σημείωσε.

«Είναι σαφές ότι γίνεται προσπάθεια να πληγούν οι βασικές δομές αλληλεγγύης στην Ελλάδα, τη στιγμή μάλιστα που η υγεία και η πρόσβαση στο φάρμακο βρίσκονται στη χειρότερη κατάσταση.»

Η οργάνωση πρόκειται να κινηθεί δικαστικά εναντίον εκείνου που προχώρησε στις ψευδείς καταγγελίες, ενώ θα διεθνοποιήσει το πρόβλημα, προσπαθώντας να ενημερώσει, μέσω των δομών της, σε διεθνές επίπεδο για τη στοχοποίηση που υφίστανται οι δομές αλληλεγγύης στη χώρα.

Διαβάστε το ρεπορτάζ για την έφοδο της αστυνομίας στο Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού εδώ.


Σε χρειαζόμαστε

Το ThePressProject είναι το μοναδικό μέσο ανεξάρτητης, ερευνητικής και αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας που στηρίζεται αποκλειστικά στις μικρο-δωρεές των επισκεπτών του. Πιστεύουμε ότι η πληροφορία πρέπει να είναι διαθέσιμη σε όλους και για αυτό δεν κλειδώνουμε κανένα κομμάτι της ύλης αλλά για να παραχθεί το πρωτογενές υλικό που θα βρείτε εδώ χρειαζόμαστε την υποστήριξή σου. Αν δεν πληρώσουμε εμείς για την ενημέρωσή μας, θα την πληρώσει κάποιος άλλος (και αν δεν είσαι ο Μαρινάκης μάλλον δεν έχεις τα ίδια συμφέροντα). Μάθε πώς
- Κάνε κλικ για να σχολιάσεις