Στην έφοδο, που πραγματοποιήθηκε στις 10:30 το πρωί, παρούσα ήταν η εισαγγελέας, ένας αστυνομικός της ΓΑΔΑ με πολιτικά, καθώς και εκπρόσωποι του ΕΟΦ.

Σύμφωνα με το Γιώργο Βήχα, ιδρυτικό μέλος του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού και καρδιολόγο:

«Από τον έλεγχο που έκαναν οι άνθρωποι, το θέμα έχει ήδη κλείσει», ενώ «απ’ό,τι μου μετέφεραν, έδωσαν συγχαρητήρια και μάλιστα είπαν ότι θα φέρουν και φάρμακα».

Σύμφωνα με την κα. Βασιλική Ηλιοπούλου, εθελόντρια και συντονιστικό όργανο του ΜΚΙΕ:

«Ζήτησαν να δουν πώς διακινούμε τα φάρμακα. Μας είπαν ότι υπήρχε καταγγελία, επώνυμη, ότι διακινούνται φάρμακα, τα λεγόμενα δίγραμμα, που πρέπει να πρέπει να διακινούνται με ειδικές συνταγές.»

«Εμείς, αυτό εξήγησα, δεν έχουμε τέτοια», επεσήμανε.

Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα κρίνεται και η σημείωση της κα. Ηλιοπούλου ότι η εισαγγελέας παρέδωσε, όπως άλλωστε και πολλοί άλλοι πολίτες, μια σακούλα φάρμακα για να συνεισφέρει στο έργο του Ιατρείου.

Αναφορικά με την έφοδο και στο Φαρμακείο των Γιατρών του Κόσμου, ο κ. Βήχας σχολίασε:

«(Η ταυτόχρονη έφοδος στην πολυκλινική των Γιατρών του Κόσμου) σημαίνει ότι υπάρχει μια σκοπιμότητα γύρω από αυτό. Δεν μπορεί να γίνονται ξαφνικά τέτοιες σοβαρές καταγγελίες, για τα δύο μεγαλύτερα κοινωνικά ιατρεία, που προσφέρουν σε χιλιάδες συμπολίτες μας, πολίτες που είναι αποκλεισμένοι από το δημόσιο σύστημα υγείας.»