X
Πατήστε εδώ για να γίνετε συνδρομητής! Αν είστε ήδη Συνδεθείτε για να μη βλέπετε αυτό το μήνυμα
X

Συνδεθείτε μέσω TPP Community

Έχετε συνδεθεί επιτυχώς

Εύσημα των ΗΠΑ προς την Ελλάδα που είναι «η πιο πιστή σύμμαχος»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έλαβε εγκωμιαστικά σχόλια από τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Μάικ Πενς και τον υπουργό Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο, για τις στενές στρατιωτικές και οικονομικές σχέσεις της Ελλάδας με τις ΗΠΑ. Ο πρωθυπουργός είχε ξεκαθαρίσει προς τον Ντόναλντ Τραμπ ότι η Ελλάδα «είναι αξιόπιστος και προβλέψιμος σύμμαχος στον οποίο η Ουάσιγκτον μπορεί να βασίζεται».
|

Δύο μέρες μετά τη συνάντηση του με τον Ντόναλντ Τραμπ, ο Κ. Μητσοτάκης έλαβε τα εύσημα από τους Πομπέο και Πενς, κατά τη διάρκεια δεξίωσης που παρέθεσε στον Λευκό Οίκο η αμερικανική κυβέρνηση στην ελληνική αντιπροσωπεία.

«Μόνο κατά την περσινή χρονιά τα δύο κράτη μας είχαν εμπορικές σχέσεις ύψους 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Αλλά δεν είναι μόνο οι οικονομικές σχέσεις αυτές που καθορίζουν τη μεταξύ μας σχέση. Μας συνδέει μια κοινή φιλοσοφία για τη διακυβέρνηση. Διαπίστωσα την πολύ θετική ενέργεια ανάμεσα σε εσάς και στον πρόεδρο Τραμπ, είδα τη φιλία μεταξύ σας, είδα επίσης τον κοινό σκοπό», ανέφερε ο Μάικ Πενς.

Ο Μάικ Πομπέο ανέφερε πως οι ένοπλες δυνάμεις των δύο χωρών συνεργάζονται πιο στενά από ποτέ και τόνισε ότι είναι σημαντικό να επεκταθεί περαιτέρω η ενεργειακή συνεργασία. Σημείωσε ότι οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να στηρίζουν την Ελλάδα ως πυλώνα ασφάλειας στη νοτιοανατολική Μεσόγειο, δηλαδή ως χώρα που προωθεί τα δικά τους συμφέροντα στην περιοχή.

Ο Τραμπ «άδειασε» τον Μητσοτάκη για τις εντεινόμενες τουρκικές προκλήσεις

Ανέφερε ακόμα πως «η Ελλάδα δείχνει σε όλη την Ευρώπη τον δρόμο προς την οικονομική ανάπτυξη. Αυτό είναι πραγματικά αξιοσημείωτο, κύριε πρωθυπουργέ» και εκτίμησε πως «το μέλλον διαγράφεται φωτεινότερο για τις χώρες και για τη σχέση μας».

«Είμαστε ο πιο ειλικρινής σύμμαχος»

Ο Κ. Μητσοτάκης τόνισε στον Μ. Πομπέο ότι «η Ελλάδα ήταν, είναι και θα παραμείνει ο πιο ειλικρινής σύμμαχος των ΗΠΑ», επαναλαμβάνοντας τα όσα είχε πει προ ημερών στον πρόεδρο των ΗΠΑ για την απόλυτη προσήλωση της Ελλάδας απέναντι στις ΗΠΑ.

Δήλωσε υπερήφανος που η Ελλάδα έχει αναλάβει ρόλο – μεντεσέ των αμερικανικών συμφερόντων στην περιοχή που εξελίσσονται επικίνδυνοι σχεδιασμοί. Ανέφερε χαρακτηριστικά πως «είμαι πολύ περήφανος που ηγούμαι της Ελλάδας σε αυτή την ιστορική στιγμή για τις σχέσεις μας. Οι σχέσεις μας θα γίνονται όλο και πιο δυνατές και είχαμε την ευκαιρία αυτές τις δύο ημέρες να συζητήσουμε για όλα τα θέματα». Αναφέρθηκε στη μείωση των φόρων για τις επιχειρήσεις και κάλεσε «τους Αμερικανούς επενδυτές να πάρουν μέρος σε αυτό το νέο κεφάλαιο για την πατρίδα μας».

«Έχουμε τεράστια όρεξη για ιδιωτικοποιήσεις» το μήνυμα Γεωργιάδη σε Αμερικανούς επιχειρηματίες


Σε χρειαζόμαστε

Το ThePressProject είναι το μοναδικό μέσο ανεξάρτητης, ερευνητικής και αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας που στηρίζεται αποκλειστικά στις μικρο-δωρεές των επισκεπτών του. Πιστεύουμε ότι η πληροφορία πρέπει να είναι διαθέσιμη σε όλους και για αυτό δεν κλειδώνουμε κανένα κομμάτι της ύλης αλλά για να παραχθεί το πρωτογενές υλικό που θα βρείτε εδώ χρειαζόμαστε την υποστήριξή σου. Αν δεν πληρώσουμε εμείς για την ενημέρωσή μας, θα την πληρώσει κάποιος άλλος (και αν δεν είσαι ο Μαρινάκης μάλλον δεν έχεις τα ίδια συμφέροντα). Μάθε πώς
- Κάνε κλικ για να σχολιάσεις