Η ομάδα «Μένουμε Ενεργοί – υγεία, συλλογικότητα, αλληλεγγύη», ανάρτησε στην ιστοσελίδα της στο Facebook καταγγελία για «φακέλωμα» κινήσεων και δραστηριότητας φοιτητών από τους φύλακες του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου που έλαβαν στις 19 Φεβρουαρίου, υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για εντολή της διοίκησης του Πανεπιστημίου.

Ζητούν να απολογηθεί η διοίκηση του ΑΠΘ και ξεκαθαρίζουν πως δεν θα επιτρέψουν να δημιουργηθούν «αποστειρωμένα από πολιτική κριτική και δραστηριότητα πανεπιστήμια-super market».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Ευτυχισμένο το 1951! Η διοίκηση του ΑΠΘ να απολογηθεί!

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ φακέλωμα κινήσεων και δραστηριότητας φοιτητών από τους φύλακες του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου προφανώς με εντολή της διοίκησης. Διαβάστε στο έγγραφο που λάβαμε με ημερομηνία 19/2:

“1) Στις 11:50 έξω από το κτήριο της διοίκησης ήρθαν 50 άτομα για διαμαρτυρία. Στις 12:57 άρχισαν να φεύγουν. Στις 13:20 είχαν φύγει όλοι εκτός από 7 άτομα που έφυγαν στις 14:30. Στις 13:43 20 άτομα στη Ν.φιλοσοφική”

“3) Στις 16:14 15 άτομα από ΕΑΑΚ (σημ: Ενιαία Ανεξάρτητη Αριστερή Κίνηση, φοιτητική παράταξη) στο πάρκο του Αστεροσκοπείου. Στις 16:24 20 άτομα στα σκαλοπάτια της … (δε διαβάζεται) … κάναν συνέλευση”

Πρόκειται για απίστευτό φακέλωμα πολιτικής δραστηριότητας, χωρίς καμία δικαιολογία! Ποιος έδωσε την οδηγία καταγραφής αυτής της δραστηριότητας; Ποιος ο λόγος να καταγράφεται πόσα άτομα, ποιο λεπτό της ημέρας βρίσκονταν σε κάθε σημείο της σχολής και αν πραγματοποιούσαν συνέλευση; Αυτό είναι το “άσυλο ιδεών” που επικαλούνται η κυβέρνηση και οι ακαδημαϊκοί συνοδοιπόροι της;;

Σήμερα, που φοιτητές/τριες συνελήφθησαν στο ΑΠΘ για ειρηνική διαμαρτυρία ενάντια στο νόμο Κεραμέως, με ορδές ΜΑΤ να μπαίνουν στον πανεπιστημιακό χώρο καταλαβαίνουμε ότι ένας είναι ο στόχος της κατάργησης του ασύλου και της ίδρυσης πανεπιστημιακής αστυνομίας. Θέλουν να πάψει κάθε φωνή κριτικής και αντίστασης στις σχολές!

Θέλουν αποστειρωμένα από πολιτική κριτική και δραστηριότητα πανεπιστήμια-super market! Δεν θα τους περάσει! Να απολογηθεί τώρα η διοίκηση του ΑΠΘ!