Τα τελευταία χρόνια η κατάσταση της υγείας της ήταν πολύ βεβαρημένη. Η κηδεία της θα γίνει τη Δευτέρα από το Α' Κοιμητήριο Αθηνών.

Τιμημένη τραγωδός

Η Άννα Συνοδινού γεννήθηκε στο Λουτράκι στις 21 Νοεμβρίου του 1927. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου, πρώην Βασιλικού. Υπήρξε από τα ιδρυτικά μέλη του θεάτρου του Εθνικού κήπου.

Οι μεγαλύτερες θεατρικές της παρουσίες της ήταν στις αρχαίες τραγωδίες «Αντιγόνη», «Ηλέκτρα», «Ανδρομάχη», «Ιφιγένεια», «Ελένη» καθώς και στην αρχαία κωμωδία «Λυσιστράτη», πάντα σε πρωταγωνιστικούς ρόλους.

Αρνήθηκε να ενσαρκώσει τον ρόλο της «Μήδειας», καθώς, όπως έλεγε η ίδια, δεν μπορούσε να μπει στον ρόλο της μητέρας που σκοτώνει τα παιδιά της.

Έπαιξε και σε πλήθος θεατρικών έργων, κυρίως του Σαίξπηρ καθώς και πολλών ελλήνων θεατρικών συγγραφέων, κατέχοντας μια από τις πλέον εξέχουσες θέσεις των τραγωδών ηθοποιών του σύγχρονου ελληνικού θεάτρου.

Τιμήθηκε δύο φορές με το θεατρικό έπαθλο Κοτοπούλη καθώς και με το Σταυρό Ευποιίας Ελλάδος, του Ιππότη του Ντάνεμπρο της Δανίας, του Ιππότη της Ιταλικής Λεγεώνας, με το μετάλλιο της Πόλεως των Αθηναίων, καθώς και με το παράσημο του Κέδρου του Λιβάνου.

Ντεμπούτο στον κινηματογράφο έκανε το 1954 με τον «Θανασάκη τον πολιτευόμενο».

Βουλευτής και υφυπουργός

Η Άννα Συνοδινού εξελέγη βουλευτής Α' Αθήνας στις εκλογές του 1974 με τη Νέα Δημοκρατία. Εξελέγη ξανά το 1977, το 1981, το 1985 και στις εκλογές Ιουνίου και Νοεμβρίου του 1989.

Διετέλεσε υφυπουργός Κοινωνικών Υπηρεσιών (1977 – 1981), αλλά και δημοτική σύμβουλος Αθηναίων το 1987 – 1989 με τον συνδυασμό «Νέα Εποχή» του Μιλτιάδη Έβερτ. 

Παραιτήθηκε από το βουλευτικό της αξίωμα τον Μάρτιο του 1990 κατά τη διαδικασία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας. Τότε μια βουλευτής των Οικολόγων Εναλλακτικών, όταν κλήθηκε να ψηφίσει άνοικε ένα πανώ που έγραφε «Φτάνει το θέατρο για το +1, τον Πρόεδρο και το νέφος».  Αυτή η ενέργεια εξόργισε την Άννα Συνοδινού, η οποία σε ένδειξη διαμαρτυρίας υπέβαλε την παραίτησή της τόσο από το βουλευτικό της αξίωμα όσο και από το κόμμα της. Από τότε δεν ασχολήθηκε ξανά με την πολιτική.