Το πρωί της Δευτέρας, στενοί συγγενείς και φίλοι είπαν το τελευταίο αντίο στον αθηλητικογράφο, ο οποίος κηδεύτηκε στο νεκροταφείο της Αναστάσεως στο Κερατσίνι. 

Ξεκίνησε την καριέρα του στην ΕΡΤ την δεκαετία του 80 και έγινε γνωστός στο πανελλήνιο περιγράφοντας τους αγώνες της Εθνικής ομάδας μπάσκετ που κατέκτησε το Ευρωπαϊκό το 1987.

Έλαμψε δημοσιογραφικά στην Ελευθεροτυπία, μέσω της οποίας δημοσίευσε σειρά ρεπορτάζ που έδωσαν άλλο νόημα στην έννοια της αθλητικής δημοσιογραφίας. Δεν δίστασε να καταγγείλει τα κακώς κείμενα της ελληνικής πραγματικότητα και να συγκρουστεί με οποιονδήποτε. Το 2004 δέχτηκε μαφιόζικη επίθεση από δύο άγνωστους με κράνη που του επιτέθηκαν με σιδηρογροθιές και τον μαχαίρωσαν τέσσερις φορές στην πλάτη.

Ήταν από τους ελάχιστους που μίλησαν ανοιχτά για το κόστος των Ολυμπιακών αγώνων, όταν έστω και η αναφορά σε τέτοια ζητήματα ήταν ταμπού όχι μόνο από τον δημοσιογραφικό χώρο αλλά και την ίδια την κοινωνία.

Ο Φίλιππος Συρίγος είχε μιλήσει στην Βασιλική Σιούτη πριν από λίγους μήνες για την δημοσιογραφία και την προσωπική του εμπειρία. Ακούστε την συνέντευξη:

Η συνέντευξη είχε δοθεί στα πλαίσια του ραδιοφωνικού αφιερώματος του TPP για την λογοκρισία στον Τύπο.