Η αναμενόμενη και πολυδιαφημισμένη συνέντευξη του Αντώνη Σαμαρά στη ΝΕΡΙΤ δεν περιλάμβανε καμία νέα πρωτοβουλία. Αντίθετα ο Αντώνης Σαμαράς ξαναμίλησε για εκλογές στο τέλος του 2015 και πρωτοβουλίες συναίνεσης μετά την ψήφιση του Σταύρου Δήμα.

Σημαντικό στοιχείο της συνέντευξης το ανοιχτό παράθυρο που άφησε ο πρωθυπουργός στους ψήφους της Χρυσής Αυγής. Συγκεκριμένα σχολίασε ότι σε περίπτωση που οι βουλευτές της ΧΑ ψηφίσουν υπέρ του Σταύρου Δήμα τότε θα πρέπει και οι υπόλοιποι βουλευτές να ψηφίσουν υπέρ του για να μην τους αφήσουν να ελέγξουν το πολιτικό σκηνικό. Επιπλέον έκανε το λογικό άλμα που μέχρι σήμερα ακουγόταν μόνο από παπαγαλάκια σημειώνοντας «γιατί δηλαδή ενοχλεί το άθροισμα των ψήφων της ΧΑ υπέρ της ΝΔ και δεν ενοχλεί το άθροισμα υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ».

Λίγες ώρες πριν την τρίτη και τελευταία ψηφοφορία της Δευτέρας για την προεδρική εκλογή, ο κ. Σαμαράς μίλησε για κινδύνους από τις πρόωρες εκλογές, που, όπως είπε, μπορεί να βάλουν σε περιπέτεια τη χώρα, υπογράμμισε ότι η πολιτική αβεβαιότητα πρέπει να τερματιστεί και επανέλαβε την πρότασή του για συναινετική εκλογή του Προέδρου.

Οι πολίτες δεν θέλουν πρόωρες εκλογές, σημείωσε, λέγοντας ότι «καταλαβαίνουν πού θα μπορούσε να οδηγήσει αυτή η παράλογη περιπέτεια» και πρόσθεσε:
«Έκανα και κάνω τα πάντα για να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας, για να μη γίνουν εκλογές, γιατί αυτό επιβάλλει το εθνικό συμφέρον … ώστε να ολοκληρωθεί και η πρώτη φάση της μεγάλης συνταγματικής μεταρρύθμισης».


Φτύσαμε αίμα για να κρατήσουμε την Ελλάδα όρθια, υπογράμμισε, ενώ έκανε λόγο για θανάσιμους κινδύνους από ανόητα νταϊλίκια και επικίνδυνους σχεδιασμούς, όπως ανέφερε, που θα μας φέρουν σε σύγκρουση με τους εταίρους μας. «Οσοι τα επιδιώκουν αυτά είτε είναι ανόητοι, είτε εξυπηρετούν άλλα συμφέροντα» ανέφερε.

Απευθυνόμενος στους βουλευτές, ο κ. Σαμαράς σημείωσε πως όσοι αρνούνται την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας «συντάσσονται με το δίδυμο Τσίπρα – Καμμένου, δηλ. με τον πολιτικό εκβιασμό, αποδέχονται πως η χώρα μπορεί να μπει να σε μια νέα περιπέτεια».


Όπως είπε, κάθε βουλευτής «θα είναι συνυπεύθυνος για την υπογραφή της ψήφου του και για τις συνέπεις που μπορεί να προκύψουν».

Στο σημείο αυτό τόνισε πως «πρέπει να παραμερίσουμε την πολιτική αβεβαιότητα» και απεύθυνε έκκληση στους εκπροσώπους του ελληνικού λαού «να απομακρύνουν τα σύννεφα που μαζεύονται απειλητικά πάνω από τη χώρα». 


Μάλιστα, σημείωσε πως «αυτή τη φορά το “παρών” θα έχει το ονοματεπώνυμό τους και θα τους θυμάται όλος ο κόσμος και κυρίως η ιστορία».

Ο πρωθυπουργός παράλληλα επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι αυτό που λέει ότι θα κάνει αποτελεί τον ορισμό του πιστωτικού γεγονότος. 

Όπως είπε, όλο το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι μονομερείς ενέργειες.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Σαμαράς εμφανίστηκε βέβαιος πως αν γίνουν εκλογές, η ΝΔ θα τις κερδίσει.

«Παρότι με βολεύουν οι εκλογές, εγώ θέλω να δω το πλοίο να δένει με ασφάλεια, στο λιμάνι το ήρεμο» πρόσθεσε.

Συνέντευξη παρωδία

Η συνέντευξη του Αντώνη Σαμαρά που μεταδόθηκε από τη ΝΕΡΙΤ ήταν χαρακτηριστικό αντιπαράδειγμα δημοσιογραφικής δεοντολογίας. Οι δημοσιογράφοι της ΝΕΡΙΤ ουσιαστικά έπαιζαν διακοσμητικό ρόλο στην προεκλογική ομιλία του Πρωθυπουργού και το twitter τους «περιέλαβε» αρμοδίως…